2007 going 2008

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

snart drar jag till helsingborg för att hitta på bus.
vin, skumpa, god mat och goda vänner.
ah, kan det bli bättre, egentligen?

PUSS!

who am i?

jag har kommit fram till att jag är två personer. en person är den riktiga jag, den som trivs i sällskapet, pratar och skrattar, är öppen och får folk att lyssna. sen är det en annan människa, som i visst sällskap tittar fram. jag blir tyst, irriterad, tagen för given och trampad på. hur jag ens tillåter person nummer två att existera vet jag inte. men jag vet vad jag måste göra åt det och det är att säga bye bye till vissa saker och människor. men det är lättare sagt än gjort.

det värsta utav allt är att nästan alla vet var problemet ligger, men åh, om saker och ting bara vore annorlunda. det finns så jävla många OM som jag vill radera, saker jag vill ändra på, stora beslut som inte borde tagits.

jag vet att jag hade mått mycket bättre med mig själv om jag varit ärlig mot dig.

emilie, cats, snakes on a plane...

igår var det dags för mig att bjuda emilie på sin julklapp: middag på restaurang med mig som sällskap. vad notan gick på vågar jag inte ens tänka på, men det var en helt underbar kväll! skitgod mat och världens, jag skojar inte: världens godaste vitlöksbröd! efterrätt och hela baletten ingick såklart oxå. efter att vi blivit proppmätta och lagom salongsberusade begav vi oss hem till mig.

"snakes on a plane är riktigt bra!" har min bror tjatat i flera månader. fine, vi tittar på den då. det var nog det sämsta jag sett! som jag frågade emilie: vad handlade den om egentligen? sjukt skum film. skit tramsig. och visst, det är väl meningen oxå, men... nej, det är ingenting ni ska se, fast samtidigt ska ni se den för att den var så kass.

när vi väl kröp till kojs somnade jag nästan direkt. vi låg och pratade ena sekunden och andra sekunden var jag väck. stackars emilie, men pesetas var ju oxå vaken :)

idag ska jag inte göra ett dugg. för första gången på evigheter ska jag inte klä på mig. jag ska gå runt i pyjamas, fast än byxorna sitter vid knäna, och inte göra nånting. kanske försöka ännu en gång att börja läsa sagan om ringen, så att jag sen verkligen kan säga att jag har läst böckerna. jag har läst halva första boken två gånger innan men sen har det alltid tagit stopp. men jag ska ge den ett försök till. guldkompassen var nämligen slut på bokia igår så det blev ingen sån :(

och jag har världens skummaste drömmar. var och varannan natt drömmer jag om en viss person. det är skit skumt. och varje natt är jag jättekär i honom, och varje gång slutar drömmen dåligt. det är inte alls kul, men framför allt är det ju jättekonstigt. vad betyder det lixom?


mp3, känns som hundra år sen

efter biobesöket igår fick carro med mig till kristianstad. det var återträff för mp3:orna. det var jag, carro, martina, knut, lotti, tilde, niclas, tanja och lisa. HIMLA BRA UPPSLUTNING men o andra sidan var det exakt vad jag hade väntat mig. vi höll oss nyktra och tog en sväng om biljard och hessle. väldigt händelselöst. bäst på hela kvällen var när vi köpte pasta, det var så jävla gott! men klart det är trevligt att träffa folk.

idag ska jag och henrik upp till stan, vi ska båda inhandla guldkompassenböckerna. och på tal om böcker så har jag nu läst ut monkeewrenchmorden och den var asbra! ni får en recension när jag är tillbaka.

ikväll har jag sedan dinnerdate med emilie. bokat bord på cats och inplanerat är drinkar, god mat och absolut - efterrätt. sedan ska vi hem till mig och mysa som bara vi kan. det ska bli himla trevligt!

Guldkompassen

image97

Jag bestämde mig för att det var dags att spendera lite tid med min bror och bokade biobiljetter till oss. Guldkompassen stod det på dom och Henrik bjöd. Han frågade direkt efteråt vad jag tyckte och jag sa "jag vet inte, jag måste fundera". Det tog inte så lång tid innan jag bestämde mig för att wow, filmen var jättebra. Den var skit häftig. Isbjörnar, daimoner, häxor och atheliometers. Den var, som det alltid är i början av en berättelse med mycket historia bakom sig, rätt händelselös i början. Det tog ett tag att förstå vem som var god och vem som var ond, vilka som var till för vad och vad sjutton var det nu dom där hette? Men när man satt sig in i filmen och äventyret började var den riktigt bra! Dock är det ju inte en sån film som exempelvis Förtrollad som vem som helst kan tycka är bra, utan det krävs ju lite av tittaren. Men jag rekommenderar filmen, på bio absolut, och den får faktiskt 4/5 poäng. Yeay!

once we've loved

när jag tänker på vissa saker blir jag lätt ledsen, men ibland kan det även få mig att le. jag sitter just nu och har världens mest öppna samtal med en vän, om förr, om oss, om hur saker och ting hade kunnat bli, om känslor och ja, om allt. jag mår bra, samtidigt är det sorgligt, men mest känns det roligt. jag kan iallafall inte sluta le just nu. hehe.

:*

bra dag som från början var twinniefika som sedan blev tillsammans med mathilda och hennes flickor, en tobias, måns, victor och till slut hej hej till rasmus. det var fika och alldeles för mycket vatten, massa skratt som gjorde magmusklerna ömma. jag, angelina och mathilda förundrades över bh och trosor på lindex. vem köper trosor med inlägg för häcken? och bh:n var bara skitskum. mycket bra eftermiddag iallafall.

har varit och tagit farväl av izza och kisarna. hon far till london inatt för att lämna mig ensam över nyårshelgen. vad händer egentligen?!

juldagen var skitskum den med, ni är som sagt välkomna att fylla i mina minnesluckor. träffade jag dig? framför allt: pussade jag dig? det blir lätt sådär, efter 2 liter vin.

men åh vad idag var bra :)

2007

alla andra håller ju på med det här och det var väl bara en tidsfråga innan jag oxå skulle ta tag i det. ja, här har ni:

gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
för det första så flyttade jag hemifrån, det var skit skumt och jätte impulsivt, men det gjorde jag. och studenten tog jag, det var roligt.

höll du några av dina nyårslöften? kommer du ha några nya för nästa år?
vad jag minns så hade jag inga, och det tänker jag inte ha nu heller.

vilka länder besökte du?
har varit tunnt på den fronten. men danmark och tyskland som vanligt.

är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
ett liv. en riktig umgängeskrets att må bra tillsammans med.

vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför?
har inte hänt så mycket spektakulärt men studenten kommer jag ju minnas, och skattjakten, och allt det där.

vad var din största framgång 2007?
jag blev vuxen, vilket kanske inte alltid ses som ett plus, men vad jag menar är att jag blivit mer mogen, mindre mesig och att jag lärt mig att säga ifrån.

största misstaget?
att jag struntade i allt vad mina drömmar säger.

har du varit sjuk eller skadat dig?
sjuk är jag jämt, speciellt efter stress.

bästa köpet?
en del kläder, filmer och skivor. mina stövlar. mest nöjd är jag nog över min klippning.

vad spenderade du mest pengar på?
kläder och filmer. sen köpte jag visserligen en soffa för 6000 oxå. så möbler kanske jag får skriva, för det blev ju en del till lägenheten. men jag vet inte.

gjorde någonting dig riktigt glad? 
all dans i början av året var nog något av det bästa, och salem al fakir fick mig att le i flera månader.

vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007?
iron & wine - such great hights och the killers - mr. brightside.

var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
både och. i samband med att jag blev vuxen blev jag nog även starkare, men början av året kunde ju ha varit roligare, och likaså slutet som har varit väldigt upp och ner.

vad önskar du att du gjort mer?
gått på fler konserter, träffat fler människor jag vill träffa.

vad önskar du att du gjort mindre?
dumma saker som händer på fyllan. skickat färre sms, även det tillhörande fyllan. kanske druckit mer med måtta då detta året bjudit på en hel del uppstötningar. (allt hade med alkohol att göra, vad säger det om mig egentligen?)

hur tillbringade du julen?
med min familj och mina vänner. en underbar jul och en juldag med alldeles för mycket vin inblandat. välkommen att fylla i mina minnesluckor.

favoritprogram på TV?
tittar aldrig på tv, men grey's anatomy och gossip girl håller täten. blev oxå förälskad i hidden palms, helt i onödan eftersom det bara slutade helt plötsligt.

hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
ja.

bästa boken du läste i år?
har läst alldeles för många för att komma ihåg, men just nu läser jag monkeewrenchmorden av p.j. tracy och den är skitbra.

största musikaliska upptäckten?
salem al fakir, tingsek och the tough alliance. har även börjat förälska mig i amy winehouses album back to black.

något du önskade dig och fick?
jag fick se mando diao live igen, äntligen.

något du önskade dig men inte fick?
huset i spanien.

årets bästa film?
ungefär världens svåraste fråga eftersom jag aldrig minns vilka filmer som kommit ut när och eftersom det var så länge sen året började, och även för att jag kollar på så sjukt mycket film. men om jag ska tipsa om en bra film, som visserligen inte kom ut i år men som är så jävla bra och som alla borde se, så blir det girl, interrupted.

vad gjorde du på din födelsedag 2007? hur många år fyllde du?
jag fyllde 19, inte speciellt roligt. vad jag gjorde minns jag knappt. det var siesta iallafall och jag var full.

finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
som jag skrev innan, ifall jag följt mina drömmar.

hur skulle du beskriva din stil år 2007?
äntligen har jag kännt mig bekväm. klänningar och tunikor i multum. jeans vet jag knappt vad det är längre.

vad fick dig att må bra?
vänner, euro, mamma.

vilken kändis var du mest sugen på?
inte för att härma angelina, men verkligen: patrick dempsey och ellen pompeo. att jag även hade världens crush på adam brody är nog ingen nyhet för någon, trots att det nog mest var 2006.

vem saknade du?
rätt många, speciellt efter flytten.

citera en sångtext som summerar ditt år:
why did the sun stop shining?


last night i had a dream

sinnessjuk juldag, jag är fortfarande full.
skit skum kväll fylld av vin, singstar och pussar.
dansande, skrattande, fotograferande.
bilderna kommer senare. när jag lever igen.

jag kanske inte var så jävla smart när jag skickade iväg "kom hit och knulla mig" till halva min telefonbok, men izza och jag tyckte det var skit roligt när det hände. mindre roligt idag. hahaha.

"bröstet ut, axlarna bak, magen in" min hållning blir sämre och sämre

idag har mamma och jag klätt granen. det var mysigt, som vanligt :)

pesetas lever loppan i sitt nya palats. inatt bet han i buren så att hela gallret skallrade. roligt, verkligen. det var inte så att han slutade heller. han gillar även att bajsa i sitt rör så att bajset sedan trillar ner genom lufthålen, ner på mitt skrivbord. OHJA! men han är söt ändå.

Förtrollad

image96

Med skådisar som Patrick Dempsey, Susan Sarandon och James Marsden var det med hög förväntan jag satte mig i biosalongen på premiärdagen för den fantastiska filmen Förtrollad. Vi börjar med att presenteras för folket i landet Andalasia, en perfekt värld med alla sagoattribut du kan finna. Vi har Giselle, den kvinnliga huvudrollen, som får hjälp av skogens alla djur att bygga en staty av sin prins. Prinsen, Edward, är stilig som få och får Giselle på fall på några sekunder. Lite Romeo & Julia-anda när de bestämmer sig för att gifta sig redan dagen efter. Edwards elaka styvmor gillar dock inte att en liten flicksnärta ska ta hennes plats som drottning och skickar därför iväg Giselle till den riktiga världen och New York city, en plats där "happily ever after" inte existerar.
Det är ett virrvarr av verklighet och fantasi när Giselle träffar en advokat, Robert. Han tycker hennes idé om kärlek är trams för det kan inte vara för evigt.

Filmen ger många skratt under hela speltiden. Giftiga äpplen, glasskor och dvärgar finns med - allt för att göra en saga fulländad. Kärlek, sång och dans och en jättesöt jordekorre gör det hela perfekt!

Gå och se den, ni blir inte besvikna :)

later on today

idag ska ni få veta allt om min nya familjemedlem pesetas och ni ska även få en recension av förtrollad. men ni får lugna er lite, först ska jag städa på mitt rum, här är rätt kaotiskt med två hamsterburar och alla mina saker överallt. ja, pesetas är alltså en hamster.

recensionsdags

Anna Nicole Smith : historien om en förstorad och förstörd docka

Boken är skriven av D'eva och Eric Redding, ett par som hjälpte Anna, eller Vickie Lynn som hon då hette, in i porrbranchen. Boken handlar egentligen om samma sak: Annas bröst, Howard Marshall II som hon gifte sig med för pengarna (eller inte, vilket diskuteras åtskilliga kapitel boken igenom) och alla rättegångar.
En riktigt dålig bok som upprepar sig om och om igen. Man blir inte riktigt presenterad för alla inblandade personer och glömmer snabbt vem det är de pratar om. Läs den inte, det är bara slöseri med tid.

image94


Jenna Jameson - att älska som en porrstjärna

Den här boken är däremot läsvärd. Det är Jenna själv som har skrivit den och hon kryper verkligen under skinner på sig själv och blottar det allra ömtåligaste en människa kan ha, sin själ. Hon berättar om allt, även sådant hon inte berättat för sin far förrän hon skrev boken. Hon berättar om våldtäkt, knark, sex och vänskap. Vi introduceras här på ett bättre sätt för personerna. Vi lär känna de och minns namnen och känner med de. Vi känner framför allt Jenna. I boken om Anna Nicole är allt från åskådares sida medan Jennas bok ju är skriven av henne själv. Imellanåt blir den lite för mycket dock. När hon går in detaljerat på sexet hon har med en tjej känns det lite överdrivet, det här ska ju inte vara en av hennes porrfilmer. Och det händer inte bara en gång. Det känner jag förstör den lite, men gillar man sånt så, fine. Den är iallafall, som jag skrev tidigare, läsvärd.

image95

I'M HOME!

underbara hässleholm! euro har hängt mig i hälarna under hela min packa-upp-process. för ja, denna gången var det lönt att packa upp. en två veckor lång vistelse i skåneland innebär en hel del kläder. mamma tömde en garderob åt mig (min gamla är proppfull, av någon anledning. förstår inte var mamma hade alla sina saker innan jag flyttade?) så där har jag hängt in mina kläder.

pappa omfamnade mig med kärlek och till och med henrik kunde jag få en kram av. kära broder, jag vet att han saknat mig inners inne ;)

nu tänkte jag ta en dusch och sedan krypa ner i sängen. är helt utslagen! imorron ska jag sova länge, sedan blir det lunch med emilie :D

har förresten två böcker att recensera för er: jenna jamesons och en om anna nicole smith. jag säger ingenting nu men ja, det kommer. i helgen antagligen. just nu läser jag p. j. tracys monkeewrenchmorden. en dataspelscopycat som mördar likadant som i dataspelet. hittills är den grymt bra, så ett par kapitel i kväll blir det oxå.

gonatt!


1 dag kvar till Hässleholm

idag fick jag ett sms av melina. "julmys hos mig på lilljulafton". gissa om jag smilade upp till öronen! jag saknar melina, jag saknar dansen, jag saknar till och med våra möten, för jag saknar alla danstjejer. det ska bli riktigt trevligt att fira lite jul och klä granen tillsammans :D jag längtar så jag spricker!

idag har vi även börjat med vårt PM-arbete. vi bestämde oss till slut för att göra en diskursanalys av romeo + julia. vi tittade på filmen och diskuterade en hel del. vi fördelade arbetsuppgifterna, satte datum för mailkontakt (eftersom det här ska ske över julen) och var rätt effektiva faktiskt. imorron har vi handledning med åsa, vi håller tummarna att hon inte sågar oss totalt.

jag har bokat en date med angelina oxå! 27 december utav alla dagar. i can't wait! det kommer bli en bra jul det här, i can tell! jag har lunchdate med emilie på fredag, följt utav klippning. hej och julklappsbyte med izza på självaste julafton. och så melinas mys och fika med angelina. hur mycket bättre kan det bli? (att dessutom mysa med familjen och euro, att supa sönder skallen med dom jag gillar mest på juldagen gör ju bara min hässleholmsvistelse ännu bättre!)

carro och jag har tvättid ikväll, så att vi ska slippa ta med oss smutstvätt hem, så därför ska jag titta på kvällens heroes nu. hej hej.

filmtips

SUPERBAD

supersugen, som den ju heter på svenska, handlar om tre killar, seth, evan och fogell, som snart ska börja på collage. det seth strävar efter mest är att hitta en tjej att tillbringa sommaren med, så att han är grym på sex innan han börjar på collage. evan är förälskad i becca och tycker alla seths råd är dåliga. seth beskriver fogell som "a virgin with no friends", och det är väl rätt sant.
när fogell en dag fixar ett falskleg erbjuder killarna sig att fixa sprit till en fest. missförstånd och poliser rör till alltihopa och det är här skrattfesten börjar. du förstår, själva handlingen i sig - det här med sexet och allt - är inte ett dugg rolig. jag avskyr verkligen karaktären seth. men poliserna är så jävla bra! seth rogen som spelar den manliga huvudrollen i på smällen spelar en av poliserna, och han har även varit med och skrivit manuset. bara det säger ju att filmen är bra.
jag garanterar magkramp av allt skrattande och gillar du inte filmen är du inte vettig. skämt o sido. det är en riktigt rolig film iallafall.

image93

2 dagar kvar till Hässleholm

i morse var en sån där morgon då du helst önskar att du aldrig vaknat. jag vet inte varför eller vad som var fel, men jag ville bara inte gå upp. jag hade ont i magen och hade drömt världens mest deprimerande och konstiga dröm och ja, jag vaknade på fel sida helt enkelt.

så jag vände mig om och kröp längre ner under täcket. efter ett par timmar tog jag mig dock i kragen och gick upp. det var information inför PM:et och vi i gruppen pratade ihop oss lite. det blir nog mycket jobb men förhoppningsvis bra.

ikväll ska jag börja packa lite, för imorron ska vi börja jobba med vårt PM och man vet aldrig hur lång tid det kan ta. bäst att vara så effektiva som möjligt ju. hursomhelst, därför är det ju skönt om packningen är så gott som klar till imorron. det blir ju ändå en del på två veckor.

på torsdag är jag tillbaka i skåneland :)

3 dagar kvar till Hässleholm

FUNDERAR DU PÅ ATT SE SAW 4? LÄS DÅ INTE DETTA INLÄGGET!

image88

var ska jag ens börja? det var med viss förväntan jag satte mig i biomörkret för att se fortsättningen på en av mina favoritfilmserier. visst, jigsaw dog i trean och då kan det väl inte bli så bra egentligen? även amanda, hans kumpan, dog och ja, vem ska då ta över? nyfiken var jag dock över vad som skulle hända med jeff (han som dödade jigsaw och sedan fick höra "i'm the only one who knows where your daughter is") vad skulle han göra och vad skulle hända med dottern? här kommer besvikelse nummer ett i saw 4. INGENTING fick man veta. man såg jeff en gång i slutet, och det enda som hände var att han blev skjuten. i told you, vill du se filmen ska du inte läsa det här.
men ja, åter till frågan: vem ska ta efter när jigsaw är död? det visar sig att han haft en andra kumpan hela tiden. nämligen polis hoffman. jag har ingen aning om vem han är då han knappt haft någon roll i de förra filmerna så jag fattar inte riktigt poängen med det hela. men visst. detta avslöjas ju då i slutet, men once again, i told you not to read it if you don't wanna know it.
hursomhelst. i filmen introduceras vi för en massa nya karaktärer vilket känns alldeles meninglöst, för de får det att verka som om det är helt naturligt att de här människorna är med, som om vi redan skulle ha vetat vilka de är. jätte konstigt. det enda jag gillade var att eric matthews, ni vet polisen vars son blev inlåst i huset i tvåan?, var med. han har hållts levande under sex månader för att vara med i ett sista test. även han dör, såklart. det känns om att alla dör. det känns bara som att "nu dödar vi alla så vi kan börja om på nytt till nästa film". men vad är meningen med det? och en annan sak som stör mig: ni vet blondinen i trean som man bara får en skymt av tillsammans med jigsaw? dom promenerar i en park eller liknande. hon är med jättemycket, och är tydligen jigsaws exfru. jag förstår inte riktigt relevansen med hennes roll, men o andra sidan förstod jag knappt någonting med filmen och dess karaktärer.
något av det sämsta i hela filmen är inledningen. hur ofta plockar man ut hjärnan på folk under en obduktion? seriöst, händer det ens? speciellt snyggt var det inte heller. jag tror hela idén med obduktionsscenen var att äckla folk. men jag vet inte, jag tyckte inte dom lyckades så bra.

kontentan av detta är att saw 4 gjorde mig sjukt besviken. visst anade man att det inte skulle bli bra, redan i trean var det ju sämre, MEN ÄNDÅ. såhär dålig hade jag inte väntat mig att filmen skulle vara.

en jättebra recension finns här: http://www.moviezine.se/filmsidor/saw4.shtml

4 dagar kvar till Hässleholm

4 days to go.

5 dagar kvar till Hässleholm

5 days to go.
packlistan är skriven.


6 dagar kvar till Hässleholm

grupparbete hos ida resulterade mest i filmprat och genomgång av boken "1001 filmer att se innan du dör". var faktiskt en riktigt bra dag fast än jag inte kom hem förrän halv nio.

har varit en lugn kväll, ska nog snart krypa till kojs. mitt rum är färdigtapetserat och jättefint men här är fortfarande kallt. elementen har inte riktigt gjort sitt jobb än. får krypa ner under täcket och värma mig :)

det knakar i lägenheten, låter som någon går runt här. gissa om jag kommer ha svårt att somna! USCH. gillar inte att sova själv, inte i en så här stor lägenhet iallafall...

vill bara hem till hässleholm. saknar euro något enormt! längtar även efter att krama mamma och pappa, och emilie ska jag oxå få träffa. blir även ett besök hos frisören, i hopp om något flashigt såhär i utväxtningens tider.

på söndag blir det grupparbete igen, men imorron blir en slapp dag. ska till maxi och handla och samtidigt hämta henriks julklapp. ska sova lääänge imorron :) natti!

7 dagar kvar till Hässleholm

gick upp i ottan (7:45) för att vänta in tapetseraren, som skulle komma nån gång mellan 8 och 9:30. självklart kom han inte förrän för ca 10 minuter sen. hurra. dessutom, brukar man inte dra ner en tapet innan man sätter upp en ny? verkar inte som det ingår i hans tapetserarfilosofi för han spacklar på utan att riva. öhm. ja vi får väl se hur det blir men jag är ju inte direkt imponerad än...

läraren som knivskars på universitetet i tisdags har avlidit. hemskt.

8 dagar kvar till Hässleholm

idag har jag valt tapet till mitt rum. imorron kommer tapetseraren och gör det fint.

har haft magont i stort sett hela eftermiddagen och kvällen och mår inte speciellt bra. dock är det ju lussevaka så jag antar att man får ta sig ut... får hoppas att en tredje tablett hjälper...

jag klarade tentan och det är ju bra iallafall.

duktig flicka

ja så har en lärare blivit knivskuren på universitetet idag, det känns ju jättebra! speciellt eftersom jag kommer tillbringa ungefär hela dagen där imorron. (föreläsning 10-12 + labb 15-17.) men det är bara att hoppas att man inte går samma öde till mötes som han. usch.

idag har jag varit sjukt produktiv! varenda julklapp är färdig! jag har dessutom tagit tag i alla mina papper. räkningar, skolpapper, alla brev från swedbank, halka- och uppkörningspapper, csn, lönespecifikationer osv. osv. osv. nu önskar jag mig en ny pärm i julklapp för min gamla börjar bli full!

jag har städat på rummet och hängt in alla kläder i garderoben. soffan har varit full med kläder nu sen innan min sjukdom så jag tyckte att det var på tiden. hehe. idag har jag även bäddat sängen för första gången.

och mamma och pappa är hemma från fuerteventura nu! euro hade blivit överlycklig och jag har fått prata med mamma mer än två minuter, skönt! berättade om mina tankar och funderingar och jag måste säga att henrik är tio gånger bättre att prata med ibland. hon var mest negativ. jag sa till henne att jag vill ha deras stöd hur jag än gör och hon bara "visst men jag tycker..." bla bla bla. MEN hon är bra ibland.

har varit rätt lustigt att inte prata med dom ändå. det har resulterat i att henrik och jag pratat mer. till och med nästan en timme i taget. det trodde jag aldrig skulle ske. men jag älskar min bror :)

dagens musik, eller ska jag säga månadens, är TTA. har äntligen tagit mig till denna underbara musik, efter att ha haft dom på datorn i en evighet. så ja, dom spelas hela tiden :) mycket bra musik. och jag bytar favoritlåt varje dag. haha.

nu vill jag hem till hässleholm och mysa med min familj. fira jul, träffa vänner, känna mig hemma. 9 dagar kvar :)

tjolahopp tjolahej

MÅNDAG 10/12 - halkkörning i kumla

05:00 - klockan ringer
06:02 - buss in till stan
06:38 - buss till kumla
07:15 - stiger av i kumla. det regnar och är kallt, vänthallen är stängd. fåt smått panik men sen hittar jag ett café som har öppet. dricker en kopp te för att bli varm. läser en bok.
08:05 - buss till ytongbanan, där halkan är.
09:45 - hubert kommer in och presenterar sig. en efter en får vi göra en manöverkörning för att se om man är skillad nog att vara med på halkan. dagens läskigaste del, som jag såklart fick göra sist av alla. klarade det galant och fick vara med på halkan.
10:30 - dags att köra på halkbanan. två och två hoppar vi in i bilar och så är det dags att slira runt. min körkompis monika var helt galen och vi skrattade mest åt hubert och hans direktiv.
12:00 - lunchrast
12:30 - nästa halkbana. lika roligt det.
13:45 - säkerhetshallen. vändes upp och ner i en bil och klättrade ut genom framrutan. eftersom jag hade klänning tror jag alla kunde se min häck men det bjuder jag på. haha. fick mitt "diplom" och så var det klart.
14:45 ca. - tillbaka i örebro. fick åka med några andra som gjort halkan så jag slapp vänta på bussen. annars hade jag inte varit hemma före fem, så det var snällt.

en rolig men jobbig dag. att gå upp så tidigt är knappast min grej.
gick och la mig vid nio och somnade direkt.


TISDAG 11/12

av någon anledning stängde jag av min väckarklocka i morse. vaknade halv elva och insåg att jag missat föreläsningen totalt. suck! tog mig in till stan för att leta jul- och nyårskläder. hittade! köpte även en sak till emilie och letade efter julklapp till henrik - utan resultat. träffade martina när jag skulle åka hem och hon sa att jag inte missat nåt på föreläsningen, så det var ju bra!

tapetseraren kom nyss hit och sa "på torsdag fixar jag här" så ja, nu ska jag få nya tapeter, äntligen! sen sa han "har du valt tapeter?" o jag bara "naaaaee?" det är det ingen som har informerat mig om nämligen. så imorron ska jag ner till ÖBO och titta på tapeter. yeay! äntligen ska jag bli av med dom blåa flottiga tapeterna. jippi!

beställde förresten en mugg till henrik. tog ett foto på oss när vi var små. får se hur kvalitén blir, men det var sött iallafall. hoppas han blir glad.


söndag

peptalk med henrik. när blev han så vuxen och klok?
nu ska jag jobba med grupparbete.
fattar ingenting så det kan ju bli intressant.
ciao!

två veckor till jul!

image87

ser ut som en tomtenisse och det passar ju bra såhär till
andra advent! :)

jojagog hoharor inongogetot lolivov

efter att ha plöjt igenom alla mina serier och avnjutit min smarriga pizza sitter jag här med endast slutet av sagan om konungens återkomst kvar. har plöjt igenom alla tre filmerna ännu en gång nu under min sjukdom och ja, nu är jag snart klar. funderar på att se girl, interrupted senare, en av dom bästa filmerna som finns. annars är jag sugen på a love song for bobby long. vi får se.

tankar och funderingar växer som bara den och det där som funnits i bakhuvudet hela tiden har nu klivit fram och sagt sitt. men har fortfarande en hel del val att göra, en stor diskussion med mina föräldrar och en rejäl fundering över hur det hela kommer att gå till. men ja, vi får se.

imorron blir det slutspurt på grupparbetet. känns inte som det kommer gå speciellt bra, men vi får göra vårt bästa. minns inte om vi skulle ses klockan tolv eller ett så jag får ta reda på det. på måndag vankas halka och antagligen den längsta dagen i mitt liv eftersom bussförbindelsen till kumla och ut till halkbanan är den sämsta någonsin. 06:02 ska jag åka hemifrån, när halkan (som är 2.5 mil härifrån) börjar 09:45. allt annat än roligt kan jag säga. blir nästan en timmes väntan i kumla och vidare en timmes väntan på själva banan. sen får jag se hur tidigt jag slutar, har jag tur kan jag vara hemma redan vid tre, otur vid fem. we'll see.

åter till mitt liv av tv, allt för att undvika mitt eget.
ps. har min nyinköpta tröja från monki på mig. och jag har inte bloggat om stockholm, jag vet, kasst, men ja, vi var ju i stockholm i torsdags och hooden blev mitt enda inköp som inte var i matform. när jag orkar kommer det mer info antingen här eller på bilddagboken.

serier

min lördag tillägnar jag alla mina älskade serier.
grey's anatomy och private practice är redan avklarat. väntar gör project runway, america's next top model och ugly betty. har beställt hem pizza så jag sitter bara och väntar. ska bli smarrigt.

jag saknar izza. saknar mamma och pappa. för att inte tala om euro. saknar till och med henrik lite. jag har hamnat så fel. att jag ens försöker längre känns bara sorgligt.

aj

nu har jag fått tandvärk oxå, av någon jätte konstig anledning. min högra överkäke gör as ont! vaknade inatt och nästan skrek så ont det gjorde. fattar verkligen inte vad som hänt med den? går det inte över får jag väl ta mig till en tandläkare... har antagligen inte kännt det tidigare pga. alla reliv jag käkat för att lindra huvudvärken, febern och allt det andra.

mår fortfarande kasst. håller mig hemma från skolan ännu en dag. imorron är det ju stockholmsdags och det är ingenting jag vill missa eller må bajs under. så en hemmadag till. yeay...

ska lägga mig och läsa lite, orkar inte sitta upp.

suck

ta inte upp det om du ändå inte vill höra vad jag har att säga.

mår ungefär som igår. sjukt snorig och har redan överdoserat nässpray för dagen. blöder i näsan, trevligt. halsen värker som jag vet inte vad och min hosta förbättras inte det minsta. underbart.

äta har jag heller ingen lust till, vilket inte är en ovanlighet nu för tiden, men min mage skriker och jag mår illa så jag vet ju att jag borde. men hur roligt är det när man inte känner någon smak och varenda gång man sväljer gör det aj aj.

får bli film, hej.

till en tjej som skulle kunna vara den bästa, någonsin.

image86

det är såhär det ska vara helt enkelt. du anar inte hur mycket jag saknar dig! och allt det där om glögg och filtar och en julsaga låter toppen, så pallra dig upp till örebro nuuu! jag är ensammare än ensammast och vi kan ju ha skumma röster tillsammans vettja :)

i miss you my very best friend!

så gott som död

igår trodde jag seriöst att jag skulle dö. efter världens sämsta natts sömn, med blodsmakande hals, hosta som fick bröstet att smärta och feberfrossa utan dess like, vaknade jag minst en gång i timmen. jag låg kvar i sängen nästan hela dagen. knarkade tabletter och var så gott som död. min kropp gjorde ont bara jag rörde på mig och det var inte bara en gång smärtan fick mig att gråta. det är sant, det var fruktansvärt.

natten inatt har varit lite bättre. blivit snorförkyld dock och knappt kunnat andas, men febern har lagt sig. min hals gör ännu mer ont men mitt hjärta slår inte i ultrarapid längre.

ska tvätta om ett par minuter och sen ska jag inte göra ett dugg.

saturday mornin'

tentan gick nog bra, men det trodde jag o andra sidan förra gången oxå så man vet aldrig. kanske blir ett U igen och då vet jag inte riktigt vad jag gör.

är dessutom sjuk. börjar tappa rösten pga. asont i halsen. hosta gör jag och det gör ont som tusen knivhugg. kanske borde äta mina vitaminer som jag ska och sova på normala tider? japp, får bli nästa projekt.

såg klart hidden palms igår. jag hatar verkligen att det bara blev åtta avsnitt av serien för även om den blev rätt utdragen och matt på slutet hölls ändå spänningen uppe. jag vill se mer och jag hoppas USA kan ge den en chans till :)

ibland faller man pladask för saker och ting, och något jag föll riktigt hårt för första gången jag såg den var the grinch. helt klockren film om en julhatare och roligt småfolk. idag blev den min för endast 50 spänn och jag ska genast se den. det är en film man antingen hatar eller älskar, och ni kan ju gissa vad jag gör :) dessutom är det ju jenny i gossip girl som spelar den lilla söta flickan, och det är ju roligt.

image85

zzz

är det humant att gå upp klockan 6 en lördag?
nej, nej och nej igen.
så vad gör jag då uppe?
bra fråga. kommer jag ens klara tentan?
bra fråga igen. orkar inte bry mig för tillfället.

JAG DÖÖÖÖÖR AV TRÖTTHET!

RSS 2.0