gimo

min kusin ann-sofie ringde mig för en stund sen. jag ska upp till gimo och hälsa på i påsk :) bo hos henne, robban och deras två små flickor, elise och elin. ska bli roligt att träffa tjocka släkten igen! love them!

nej, nu blir det lite nip/tuck. hoppas på underverk.

har även tankat black sheep. kollade lite och den verkade helt störd. haha. typ genmanipulerade mördarfår om jag fått rätt uppfattning. ska bli intressant. haha.

bra

blev så gott som klara med vårt arbete idag. lite tråkigt att gå hem bara, det är roligt att umgås med fanny och carro :) men jag läste precis ett glädjande sms: antagligen utgång imorron! YEAY! underbart. dock har jag knappt några pengar eftersom mitt studiemedel inte kommit än. värdelöst. men roligt!

torsdag

upp i ottan trots ledighet för ett besök på ungdomsmottagningen. tio minuter senare och med mitt recept i handen satt jag på bussen igen. kändes lönt, verkligen.

har betalat in ett par räkningar. har nu 5250 kronor i skuld, eftersom jag inte fått mitt studielån än. roligt. mycket.

om en stund ska jag hem till carro i klassen och fortsätta med ett grupparbete vi började på igår. stilistiska och narrativa drag i ensam hemma. fixade segmenteringen igår. ska kolla ljus och shit. trevligt.

och ensam hemma är jag oxå, till söndag kväll.
så vill någon göra mig sällskap är det bara att komma hit.

080129

upp och ner och hit och dit.

en lång dag i skolan. seminarie i tre timmar om klippteknik och stilistiska och narrativa drag i citizen kane. lunch bestående av mammas baconröra. gott. filmtittning - singing in the rain.

tomt.

jag <3 min bror

har precis haft ett långt samtal med henrik, mest om filmer. han blev alldeles för högljudd när vi pratade om 28 veckor senare och ville inte lyssna på vad jag ville säga förrän han hade sagt allt han hade att säga. det tog sin lilla tid. haha. sen berättade han om hur värdelös avp 2 var. jag avreagerade mig angående sweeney todd och även från andra sidan där the mechanical girl skrämde mig, och skrämmer mig fortfarande. jag tänker alltså på det äckliga monstret FORTFARANDE. hatar det. kommer inte kunna sova här själv i helgen...

vi letade även lägenhet till henrik, hittade en jättefin som han ska boka visning på. bra! flyttar han innan jag kommer hem är det bara att ockupera hans gamla rum. perfekt. haha. jag har inga förhoppningar om det dock.

izza ringde idag oxå, när jag badade. trevligt.

jag tittade förresten på skönheten & odjuret innan. tycker så synd om hennes pappa! han blir tagen av odjuret, utskrattad av byn, irrar bort sig i skogen osv. vill bara ta hand om lille gubben. små söta gubbar gör mig varm i hjärtat haha. tycker det är jätte jobbigt att se honom lida. men det blir ju bra sen :)

ska läsa lite kurslitteratur till imorron, sen blir det sängen. natti!

skumma händelser på urban utfittare

det slog mig just att jag glömt berätta en jätte skum sak. två gånger i mitt liv har jag varit på urban outfitters i stockholm. första gången spelades en låt som jag kände igen men inte kunde namnge. efter ett tag kom jag på att det var let's call it off med peter, bjorn & john.

andra gången jag satte foten i butiken började låten spelas igen. och jag tänkte "vilken låt är nu detta?" och blev lite skrämd eftersom jag tänkt exakt likadant sist jag var där och den låten spelades.

hur skumt är inte det?

movies

har betat av en och annan film i helgen som jag tänkte dela med mig av. sweeney todd har ni redan hört mina åsikter om så vi går därför vidare till en film jag gillade.

juno
vad den handlar om kan ni läsa överallt så jag går direkt till ett par tankar om den. första tanken är att den verkligen berörde mig, och ordet BRA med stora bokstäver tänds. ellen page, som vi tidigare sett i hard candy gör ett lika genialiskt jobb även denna gången - så bra att hon är oscarsnominerad för bästa kvinnliga huvudroll! aningen napoleon dynamite-anda ligger över henne och det gör det hela ännu bättre.

rear window
den här filmen missade jag i skolan, så därför fick det bli en titt. en alfred hitchcock-rulle från -54 som handlar om - som den svenska titeln avslöjar - ett fönster mot gården. en man som brutit benet och måste sitta inne hela dagarna roar sig med att följa sina grannars liv genom att titta in genom deras fönster. plötsligt misstänker han att ett mord begåtts och om det är sant eller inte är vad vi väntar på att få veta.
helt okej, ingenting jag kommer se igen om jag inte måste pga. skolarbete. lite småspännande och den slutade faktiskt inte som jag väntat mig, ett plus.

high fidelity
inte min favorit men den gick på tv och jag hade ingenting att göra. alla vet vad den handlar om, alla har sin egen uppfattning. plus för jack black och hans skit irriterande roll som barry.

ett par avsnitt grey's har jag hunnit med, och även project runway. härligt!

synd

har precis tagit mig igenom sweeney todd - the demon barber of fleet street.

som jag hoppats på den här filmen. tim burton och johnny depp igen - dessutom med sång från herr depp! men oj, vilken besvikelse. visst, han sjöng bra och visst, det var snyggt gjort (till viss del - allt blod var typ orange/rött, men jag antar att det var meningen...)

jag satt och hoppades på att slutet iallafall skulle kunna bli bra, men nahe. vissa misstankar jag haft sen de första minuterna bekräftades men ingenting bra kom ur det.

en besvikelse helt enkelt. synd.

helg

jag sa till mig själv att inte gå utanför dörren igår. det gjorde jag inte heller. istället såg jag tre filmer. rear window, juno och high fidelity. plus ett project runway avsnitt. det var en slapp och bra dag.

beställde även tågbiljetter till nästa hässleholmsvisit.
13-17 februari får ni njuta av mitt sällskap.

i påsk hoppas jag på ett besök hos kusinerna i gimo.

idag har oxå varit en slapp dag, dock dammsugning och tvättning på schemat. annars har jag läst lite, tittat på a love song for bobby long, som jag sagt att jag ska göra så länge. och blivit biten av pesetas.

han har verkligen blivit konstig. bara sitter stilla o glor.
hoppas inte han är sjuk, det vore sorgligt.

väntar på ett samtal från izza, får se om hon kommer ihåg mig...

stockholmsäventyr nummer 3 tillsammans med caroline

okej, det kanske är dags att återberätta stockholm?

vid femtiden i torsdags gick carro o jag av bussen i stockholm. vi styrde våra steg till en restaurang för att äta asiatisk buffé. och när det var färdigt var det bara att ta sig ut till globen. efter ett par turer fram och tillbaka i tunnelbanan där vi kom ifrån varandra var vi till slut framme och hovet välkomnade oss med öppna armar. vi såg e-type i en taxi och sen var det inte mycket mer med det.

eller vänta, rockbjörnen var ju målet, hur kunde jag missa det?

sakta men säkert (med betoning på sakta) fylldes lokalen med människor av alla de sorter. "olas knasbollar" var nära att bli mördade av vår ilska och därför flyttade vi oss från dom. fick mycket bättre plats sen. får vi väl hoppas iallafall.

så inleddes hela kalaset och ja, det är ju bara att gå in på aftonbladet och läsa om det så vet ni ju hur det gick. vi buate lite åt lars winnerbäck och även åt kent. sonja aldén vet vi inte riktigt vad hon gjorde där och miss li var heller ingen favorit. det enda vi gillade var egentligen bara måns, mando diao och simple plan. och fast än the ark vann pris för årets live-akt ger jag det till mando diao. the ark?? VILKET SKÄMT. de pluggar in några meningar och repeterar dom om och om igen, konsert efter konsert. det är ett trick, klart ni faller för det, idioter.

ursäkta, men mando förtjänade det verkligen.

när the poodles och sonja aldén avslutade det hela gick vi och hämtade våra jackor. bäst att hinna med tunnelbanan så fort som möjligt. och väl på t-centralen bytte vi till 11an mot akalla. i kista hoppade vi av, kramade om elin och sen fick vi se hur hon bor! vi pratade alldeles för länge för vi alla visste att sömnen ville vi ha. till slut sa vi iallafall gonatt och sen sov vi hela natten.

iallafall till strax efter sju.

upp och iväg var det. fredag morgon och det doftade löning i luften. eller var det avgaser, jag minns inte riktigt. vid åtta tog vi iallafall tunnelbanan till stan igen. vinkade av elin vid fridhemsplan där hon skulle vidare (TACK FÖR SOVPLATSEN SÖTO) och ja, sedan var det frulle på mcdonalds som väntade.

vid tio, lagom till affärerna öppnade och regnet började dugga, tog vi oss ut i staden. shopping stod på schemat och schemat följdes. en jesper sahlén tittade förbi (om någon minns honom) och min idé om att han är snygg bekräftades. wow. weekday tog emot oss med öppna armar och jag fyndade en stor grå tröja med färgglada droppar. typ. 75% på 600 spänn gjorde att jag kunde köpa den och jag gissar att den kommer bli ett plagg att leva i. nästa köp gjordes på monki. en guldjacka som jag egentligen tyckte var ful på men som jag bara var tvungen att ha eftersom den endast kostade 125 pix (tidigare 500). på kvittona i min plånpok står även ett par skor från urban outfitters med, en bok (1000 filmer för livet) från designtorget och en svart väska från h&m.

vår eftermiddagsfika var lång och gav oss fin utsikt från café panorama. solen tittade fram och gav oss ny energi. vi promenerade vidare och konstaterade att aj, benen gör rätt ont nu. klockan närmade sig två.

vid femtiden (har egentligen ingen tidsuppfattning...) tog vi tunnelbanan till hard rock café. mysigt och underbart gott. proppmätt blev man och att läsken kostade 30 spänn gick inte upp för oss förrän vi satt på bussen hem. ÄSCH, det är inte alltid man är i stockholm. (fast rätt ofta nu för tiden.)

när vi var tillbaka i stan sprang vi in på lagerhaus och sen bar det av hemåt. en sjukt flummig bussresa om singelkort och fikabjudningar och jag vet inte allt gjorde att det gick rätt fort att komma hem. sedan efter en dusch stupade jag i säng. det var något av det bästa på hela dagen.

jag vill att ni alla ska ta del utav följande underbara artikel från hemmets journal (27/11 2007) :

Vår nya granne förändrade allt

Den här händelsen ligger ett par åt tillbaka i tiden. Den förändrade livet för oss alla i vår trappuppgång och sätter fortfarande sina spår.

Jag hade bott i fastigheten i cirka 10 år. Jag kände överhuvudtaget inte någon. Visste inte vem som dolde sig bakom dörrskyltarna med Sjöberg, Nyberg, Andersson och så vidare. Det är ofta så med fastigheter med hiss. Man blir helt anonym, dessvärre.
Nog funderade jag ibland vem det var som spelade så vacker pianomusik eller vem det var som ibland började spika när det var läggdags. Men jag var inte så nyfiken att jag tog reda på det. Jag levde vidare i ovisshet. Men så en dag förändrades allt och fort gick det.

Jag var på väg ut en dag och stötte på en ung man. Han stannade, räckte fram handen och sa:
- Hej, jag heter Jonas och ska flytta in på 3:e våningen. Bor du här?
- Ja, sa jag, jag bor på 5:e.

Sedan berättade han att han skulle renovera och hoppades att vi inte skulle bli alltför störda. Han var lite vilsen hur han skulle gå tillväga med renoveringen. Jag bjöd in honom att vid tillfälle se hur vi hade gjort i samma lägenhet. Och det dröjde bara någon dag innan han ringde på och gjorde sin inspektion och fick många tips. Sedan satte han sig ner och pratade och det visade sig att han hade bekantat sig med de dlesta hyresgästerna i trappan. Han visste mer om dem än jag efter tio år. Han visste att Lindströms på 1:an skulle flytta till våren, att Olofssons hade en dotter i USA som de skulle besöka till sommaren, att fru Sjöberg kände sig mycket ensam sedan hennes man dött, att änkeman Nordström hade varit skräddare, att han inte ville ha hemtjänst och att han hade lite problem med matlagningen och så vidare. Jag var förbluffad!

Efter några dagar kom det en lapp i brevlådan: "Kära grannar! Jag heter Jonas, bor på 3:e våningen och ska renovera. Hoppas ni inte blir alltför störda av det. På tisdag kommer vi att borra mellan 10 och 12."

Vad blev följden av detta. Jo, alla blev väldigt välvilligt inställda till Jonas och ingen klagade. Efter någon månad var han klar och vi fick ett nytt brev: "Kära grannar. Nu är jag klar och nu får ni komma och titta. På tisdag kväll klockan 18 bjuder jag på glögg." Och alla kom! Och vi lärde plötsligt känna varandra.

Efter några månader hade allt ändrat sig och vi var som en enda stor familj. Gamle skräddare Nordström hade tagit ner sin gamla symaskin från vinden och lagade Jonas trasiga byxfickor, satte nytt blixtlås i fru Petterssons jacka och i gengäld bjöd hon honom på middag. Ryktet spred sig och snart var herr Nordström fullt sysselsatt med att lägga upp kjolfållar eller lägga ner. Som tack blev han ofta bjuden på middag alternativt en pyts ärtsoppa eller rotmos vid dörren.

Gamla lärarinnan Solman och fru Sjöberg beslöt att dela på dagstidning och veckotidningar, så nu sparar de en slant. Dessutom blev de bästa väninnor och tar långa promenader tillsammans i den närbelägna parken. Ingen av de hade vågat gå ut ensamma tidigare!

När lilla 5-åriga Lisa blir sjuk får hon vara hos tant Solman och hennes mamma behöver numera inte stanna hemma från jobbet. Så småningom började tant Solman lära Lisa spela piano. Så nu kan man höra mer än fröken Solmans pianospel.

Det unga forskarparet, som bor under mig, behöver inte längre fara iväg med sin lilla hund tidigt om morgnarna! Numera tar änkefru Lund hand om den och på köpet får hon nyttig motion och många nya vänner.

Nu ska dessvärre Jonas flytta till grannstaden och det beklagar vi alla. Men vi ska ha stor avskedsfest för honom. Egentligen borde sådagan som Jonas flytta ofta. Då skulle kanske många stängda dörrar öppnas till fromma för många, tror jag.


HÅKAN TILL SiESTA!

image104

där håkan är, där är jag. så är det bara. och att han ska till siesta, efter att jag missat biljetter till göteborg i april, känns bara så jävla bra. jag kan inte riktigt förstå det. faktiskt.

update om rockbjörnen kommer, när jag lever igen.

bear of rock

ringde csn strax efter åtta i morse. nu ska allt vara fixat och mina små kronor ska rulla in i mitten av nästa vecka. förhoppningsvis.

ROCKBJÖRNEN IKVÄLL! ROLIGT? JA!

CSN

jag: "hej, jag har funderingar kring följande:
Vi har tagit emot nya uppgifter som kan förändra ditt beslut. Vi har därför skickat ett brev till dig med ytterligare information.
vad betyder det egentligen?"
csn-kille: "det betyder att vi fått in uppgifter att du hoppat av din kurs"
jag: "EEEEHHHHHH????"
csn-kille: "stämmer inte det?"
jag: "NEJ!"
csn-kille: "då får du prata med skolan"

ett jävla ringande och kopplande genom i princip hela humanistiska instutitionen. till slut får jag en jätte trevlig kvinna på tråden som berättar att jag är registrerad och att allt är i sin ordning. hon råder mig att ringa till csn igen och säga att det är dom som gjort fel och ifall dom undrar något kan jag skicka dom till henne.

eftersom min jakt på skolan tog ca 15 minuter var klockan lagom över halv fem, tydligen tiden för csn:s stängning, och jag fick inte tag på dom. HELVETES JÄVLA SKIT FAN! vrålade av ilska och vill bara börja gråta.

jag vill gärna ha mitt studiemedel, det finns något som kallas räkningar som inte är min bästa vän men som jag faktiskt måste ta hand om. ska ringa csn imorron och skrika på dom och fråga när i helvete jag får mitt bidrag. ERA JÄVLAR!

det har varit en dålig dag helt enkelt. igen.

nya tag var det...

jag vet inte vad det är men något står inte rätt till. ibland hugger det lixom bara i mig, och nej, det är inte mina skumma hjärtattacker. det är som att det gör ont i hela själen, och jag vet inte varför. ena minuten är jag hur glad som helst och har huvudet fullt, men sen är det dom där timmarna då man bara kan ligga stilla och plåga sig själv med annat, det är då det gör ont. och även när jag inte gör det får jag bara den där känslan i magen av att något är fel.

vad fan är det som är fel?

ny dag, nya tag

MKV FILM B började alltså idag. träffade vår nya lärare vi kommer ha största delen av kursen, en norrman med namnet eirik. inte sådär uppenbart snygg men charmig som få. så det kan ju bli trevligt! kommer dock missa två filmer torsdag och fredag pga. rockbjörnen, MEN DET GÖR INGENTING.

trött, hungrig, huvudvärk och förvirring kan beskriva mig just nu.
dessutom undrar jag när mitt studiebidrag vill droppa in.
vore rätt bra att få reda på det så att man kan planera helgen.

nu ska jag ägna mig åt matlagning.


JÄVLA ÄCKEL!

image103

och så plötsligt förstördes hela min dag. väntade på posten i hopp om att hitta en avi till mitt körkort. istället hittar jag den här lappen. JÄVLA SVIN! roligt att veta att någon har stått och tittat in i vår lägenhet, antagligen när det är mörkt ute och ljust här inne. vi brukar dra ner alla persienner men i köket har vi inga, och det är precis vid dörren till badrummet. alltså kan någon titta på oss när vi går till och från badrummet i bara handduk (om ens det) och ja... jag vill inte tänka på det. känns så jävla otryggt just nu. vågar fan inte röra mig. FAN TA DIG DITT AS! blir polisanmälan på det här.

-----

jag blir lite rädd för mig själv, när jag tänker och känner sådär, ibland. jag borde bara säga något rakt ut, för det spelar ju egentligen ingen roll, men den där 15-åringen i mig är rädd. fast jag har gjort det miljontals gånger förr är jag nog klenare än någonsin.

fan.

hard work, work

idag har jag:
dammsugit nästan hela lägenheten
satt upp affischer och tavlor
hängt upp gardiner i mitt rum & i vardagsrummet
sytt i en knapp i jackan
bytt lakan
o lite småpyssel till.

klockan är bara halv tre, jag är rätt nöjd.

mamma har åkt hem, jag är lite ledsen.
men hon glömde en tröja så den kan jag ju sniffa på.

ROCKBJÖRNEN NÄSTA, vi ses där

image102

släkten är stor

ja, nu när mamma är här i örebro kan man ju passa på att träffa lite släkt. ännu mer släkt. mamma har kusiner här, så hennes ena kusin - peter, och hans fru helene, mötte upp oss i centrum igår. sen körde vi till mammas andra kusin - susanne, och hennes man göran. där fann jag två sysslingar - johanna och alexander (vilket mina kusiner oxå heter, skumt). min mormors syster iris var oxå där, vilket var himla roligt, för jag minns inte min mormor så det är väl så nära jag kan komma henne :)
vi hade iallafall riktigt trevligt! dom pratade barndomsminnen och jag lyssnade och försökte hänga med bland alla namn - inte det lättaste då min släkt är helt enorm! det är verkligen sjuk. (när jag var på bröllop i finland 2005 hittade jag ca. en miljon nya släktingar, men ja, dom förökar sig, så att säga...)
jag har kommit fram till att jag har den bästa släkten man kan ha, för även om vi inte träffas ofta, eller som nu, aldrig har träffats förr, så är alla så jävla snälla att jag faktiskt måste ta till svordomar. "petra nu vet du att du ringer så fort det är någonting!" och det föll sig naturligt att krama om iris.
det var en kväll som fick mig att må så bra som aldrig förr.

kanske inte lika bra som när jag fick körkort, men ändå ;)

idag har det varit opponering igen och ja, det är ju som det är - segt. sen for jag, mamma och carro till ikea, ÄNNU EN GÅNG. det blev inhandling av ny tvättkorg (sen den förra trillade sönder), dörrmattor, blommor, en låda - ja, lite sånna grejer.

vill passa på att säga R.I.P lovisa som flyttar tillbaka till skåne imorron. we'll miss you for sure!

nu ska jag förbereda ostbricka som ska avnjutas tillsammans med let's dance och en flaska vitt. ha en trevlig helg allesamman!

KÖRKORT!

JAG KLARADE UPPKÖRNINGEN!
JAG HAR ETT ROSA KÖRKORT!
eller, jag ska få det, nu har jag bara en lapp.
JAG BEHÖVER ALDRIG MER BRY MIG OM DET HÄR!
JAG ÄR MYCKET LYCKLIG!

cut

min uppkörning blev flyttad, och nej, inte för att jag är dålig, den bara blev det. så idag slapp jag vara nervös, det kommer en annan dag.

ska snart promenera upp till stan för att klippa mig. blir även inhandling av hårfärg för nu är jag trött på att vara brunett. haha. men som en skara vänner sa till mig på juldagen "du SKA skifta, du ska inte bara vara brunett eller blond, du ska variera" så ja, nu är det dags att variera igen.

blir en riktigt kortkort klippning, för sist blev det alldeles för långt i nacken, så nu ska det bli svinkort, så jag kan låta det växa ett tag. nej, jag ska inte snagga mig.

har lånat henriks iPod på obestämd tid (eftersom han är rik och har köpt en iPod touch), får plats med lite mer än i min lilla nano :)

nej, nu måste jag ju rusa! HEJ DÅ!

is that what it is ... ?

izza: är du kär?
jag: nej, jag känner honom inte.
izza: man kan vara kär i alla fall.

you, you, you, and you.

och just som jag tänker att det här bara är trams blir jag ännu mer fast. it's breath taking. och amanda jenssens stämma har sällskapat mig ikväll med bland annat raderna "BABY CAN I HOLD YOU TONIGHT?" och det hade varit jävligt bra om jag fått göra det, nån gång.

-.-

DET VORE VERKLIGEN JÄTTE TREVLIGT
OM NÅGOT BRA KUNDE HÄNDA SNART

roligt

image100

tillägnat angelina - i love you

min twin är 20! jag är nyss hemkommen från hennes firande. det var en av dom greatest nights på länge! som alltid, med min twin. jag fick träffa sara och även JULYA! det var gamla minnen och det var skratt. min huvudvärk håller just nu på att döda mig. men ändå ler jag när jag tänker på kvällen. det var bara sådär bra. spännande på nåt sätt.

tanken på att min twin nu försvinner i 6 månader är heartbreaking. jag vill gråta och jag kommer gråta. för just som vi hittat tillbaka är det såhär. men älskling, jag är glad för din skull, jag är glad att du gör det här. jag är STOLT att du tar det här steget. det är inte vinet som talar när jag säger att JAG ÄLSKAR DIG.

en annan sak jag tänkt på väldigt länge som egentligen bara är knäpp gnager ännu mer i min hjärna efter kvällen. och att jag verkligen inte kan sätta ord på det gör det rätt så jobbigt.

jag säger bara PUSS

PM

image99

fick besked av min PM-grupp att vi endast har två sidor kvar att skriva! de bifogade allt till mig och det ser väldigt bra ut! nu kanske mina muskler och min kropp kan slappna av så jag slipper denna konstanta huvudvärk?
jag har en del kvar att skriva till de, vad jag vet just nu, och den ska jag sätta mig och skriva nu direkt!

min körlektion gick bra idag med. körde in i parkeringshuset, det var läskigt, men gick bra :) vet inte riktigt hur det kommer gå på uppkörningen men så länge mina nerver inte bryter ner mig totalt ska det nog gå bra, HOPPAS JAG.

det är väl vad som tynger mig just nu, de två ovanstående sakerna. och tentan i och för sig. jag tror jag missuppfattade en fråga och kan ha missat rejält på den! skitkorv, men ja, så kan det vara... vi får se hur det går helt enkelt.

om det inte hade regnat på förbaskat hade jag tagit mig till stan och köpt present till angelina. regn eller inte - imorron måste jag dit upp! och hoppas jag hittar vad jag har i åtanke...

brum

tågat ner till skåne idag.
har övningskört med ny körlärare.
och ny bil. båda var skit bra.
det stora dagen närmar sig.
håll era tummar.

vill ha fudge och annat gott från videomix.
ska dit med izza lite senare.
sen ska jag gosa med mina djur,
heeela kvällen.

iallafall innan jag ska fortsätta segmentera moulin rouge.

tentamen - att förstå medietexter

"logos ethos pathos fakta trovärdighet känsla". detta upprepas i mitt inre om och om igen. även namnen peirce, saussure, barthes, aristoteles, hart, sacks, schegloff, garfinkel, goffman, foucault, wodak, van dijks och fairclough. begreppen semiotik, retorik, samtalsanalys och kritisk diskursanalys flyter allt ihop i en sörja. hur tentan kommer gå imorron återstår att se.

jag har iallafall skrivit in omtenta i kalendern.


hej

jag är i örebro. jag kom hit. det tog 6 timmar från att jag lämnade floragatan till att jag steg innanför dörren på balladgatan. nu är jag här, det känns rätt skumt, men jag börjar vänja mig.

det är plugg för hela slanten, för imorron är det tenta. jag är nog inte tillräckligt förberedd, men jag ska dit iallafall. det är lika bra, testa och se. är man helt nollställd finns det ju något som heter omtenta. det är bra.

sen blir det PM...

det har snöat hela natten och dagen. det är 20-30 cm snö här. skumt. och förresten, tangenterna som förut var sega pga min vinspillning på datorn funkade galant hemma i hässleholm, nu är dom sega igen. vad får vi ut av detta?

nu ska vi laga god mat!

pennybridge

jag åker upp imorron igen.
blandade känslor...

ingenting

datorn blev rätt tom, nu när jag har grey's på dvd istället för här.
säsong tre inhandlade jag idag. tack så mycket.

pussel med mamma
clementiner i massor
promenad med euro i snöstorm
det är rätt bra här nere trots alls.

nyårsafton

då var det dags; en resumé av nyårsnatten.

20:22 hoppade emilie och jag på tåget mot helsingborg (egentligen hoppade vi inte, jag vet faktiskt inte varför man skriver så?). vi hamnade bredvid några skitjobba rövhål som faktiskt var dumma i huvet. vi flyttade oss, råkade hamna i en tyst vagn, väsnades ändå. det var ju trots allt nyårsafton. och ingen brydde sig ändå, så whatever.

när klockan närmade sig tio var vi äntligen hos plän och skuggan i deras minimala etta. det var hälsning med handskak och singstar vs. guitarhero. det var vin, jordnötsringar och chips.

till tolvslaget gick vi ner till den lilla parken utanför och tittade på raketer. vi skålade, skrattade och fotade. vi sa "innan vi går ut får vi gå tillbaka upp och supa" och sagt och gjort. tillbaka i lägenheten började festandet på allvar. alla hade ätit sig tjocka och kroppen krävde mer alkohol än vanligt. det hindrade inte mig från att bli skitfull. emilie och jag sprang in i en annan lägenhet, dansade och kastade messmör. i papperskorgen, inte på väggarna eller sådär. (dagen efter fick jag rätt dåligt samvete när ägaren till messmöret tittade på film med oss. förlåt.)

att bestämma sig för att gå ut klockan två på nyårsnatten är kanske inte det smartaste, men det är vad vi gjorde iallafall. tivoli hade såklart fullt och alla andra ställen var vi för små för. skit samma tänkte vi och gick in på max och åt ännu mer. jag körde plän i en kundvagn för hon gick på styltor. nästintill. en david (?) började av okänd anledning hacka på mig som fan. det blev jobbigt efter ett tag fast än det bara var på skoj och jag vägrade följa med hem till honom. så istället drog vi tillbaka till brygg, som det nog kallades. haha. här blir det sjukt dimmigt, men när ämnet aids kom upp dagen efter skrattade alla åt mig. ÅT mig. varför? tänkte jag. vad har jag nu sagt? jag fick berättat för mig att jag inte velat sova på sofforna i allrummet för jag kunde få aids. intressant.

emilie och jag bestämde oss för att ta tåget hem halv sju på morgonen. alla skrattade åt oss. vi somnade och missade tåget.

skuggan väckte oss klockan elva. jag ville sticka en kniv i honom. jag påmindes om nattens sjukliga sms:ande och knullprat. jag blir så jävla grov i munnen när jag är full. tillsammans med emilie är det nog värst av allt. men det var jävligt roligt. trots det förnekar jag mitt beteende.

vi tittade på film, battle royale. den var bra. min mage gjorde ont. jag tog samarin och än en gång skrattades det åt mig. vaddå, jag hade ju ont i magen. det hjälpte dock inte speciellt mycket. jag hatar alkohol, tänkte jag i mitt stilla sinne och koncentrerade mig helhjärtat på filmen istället.

vi beställde pizza klockan två. emilie tog tåget hem, jag var för lat för det. dessutom blev jag sugen på pizza. vi åt, det var gott, faktiskt. samtidigt tittade vi på en annan film, waiting... den var jätte konstig och handlade mest om kukar. seriöst, vad handlade den om, egentligen? vi fnissade iallafall.

halv fem tog jag tåget hem. sov som en stock och vaknade i tyringe. skönt att inte missa hässleholm iallafall. mamma hämtade mig, sen var jag hemma i mitt palats.

en jättebra kväll, verkligen. DET GÖR VI OM YOU GUYS!

'cause you're the greatest

det enda som skulle kunna liknas vid ett nyårslöfte är att jag ska umgås med vänner mer. det är det enda jag har gjort dessa två veckorna i skåne och det har varit de bästa veckorna på så himla länge att jag nästan gråter av lycka.

jag har umgåtts med min underbara emilie hela tre gånger! vi hade en lunchdate då hon gav mig den magnifika julklappen i form av en hamster. jag gav henne en julklapp som resulterade i vår nästa date: middag på cats, och allt vad det innebär. det blev övernattning och fniss. sedan fick jag äran att fira in det nya året med min vän. när klockan slog tolv stod vi och skålade och var glada. i love you.

angelina och jag har hittat tillbaka till varandra, så som vi gör ibland. vår fikadag resulterade även i att jag fick träffa en annan fin flicka: mathilda. det var en bra dag.

till och med plän, som jag trodde blåst bort från världen har jag fått leka med. det har varit alkohol inblandat båda gångerna: juldagen och nyår. det har varit himla bra! jag saknar ju dig, örebro nästa huh? :)

jag har även bekantat mig med en del nya människor, exempelvis dom i helsingborg. guitarheromannen marcel som var så vänlig och bjöd på mat inne på max (mitt första max-mål, någonsin) och inte att förglömma: andrew med det finaste leendet jag sett på länge. mm. sen var det ju alla dom där vars namn aldrig fastnade men jag hade himla roligt med er iallafall! förutom att skuggan väckte oss klockan elva dagen efter... ICKE acceptabelt :P haha.

den enda jag skulle vilja inkludera i listan är izza, men henne har jag knappt sett skymten av. hon har farit runt i göteborg, kristianstad och london, till vilken nytta? jag saknar dig och när jag äntligen är hemma är du inte här. KOM HEM!

efter att nu ha varit ute på snöpromenad med euro behöver jag en dusch. jag tänkte ta mig in till stan och leta efter nödvändigheter, såsom världens absolut tråkigaste göra: bh-shopping. ska även in till emelie och be henne klippa till mig, håret är ju för fan ner till knäna redan. isch. ha en fin onsdag :)

RSS 2.0