Min älskade, älskade ängel.

Men mitt i allt det roliga händer såklart väldigt tråkiga saker.

Mamma och pappa har varit med Euro hos veterinären i tre timmar idag. Han har de senaste veckorna, kanske till och med månaderna, till och från haft små sår som han kliat och gnagt på. Men på bara några dagar har det blivit värre och idag åkte de in "akut".

Det visade sig att under hans päls var det fullt av sår, så nu är han rakad på flera ställen så det ska gå att rengöra och hålla torrt. Dessutom har han öroninflammation och ska äta en pencillinkur i 30 dagar, 4 ggr /dag! De tog blodprov på honom och jag hoppas det inte är något mer allvarligt och att han blir bra snart!

MIN ÄLSKADE ÄLSKADE VOVVE! Utan honom är ingenting något värt.


TWO DOWN, ONE TO GO

Hörrni, allihopa. JAG KOM IN PÅ SKOLAN!

När klockan slagit fyra orkade inte jag vänta på samtalet längre så jag tog saken i egna händer och ringde Robert och sa "nu orkar jag inte vänta längre". Han sa att skolan med väldigt stor självklarhet vill ha mig som sin elev! Så överröste han mig med smicker i form av ord han skrivt upp efter vårt samtal, om hur han uppfattade mig. ALLT KÄNNS SÅ RÄTT!!

Dessutom har jag fått lägenheten jag var och tittade på i lördags så ett kontrakt är påväg till mig i veckan.

NU är det bara banken kvar... Och det är egentligen det läskigaste. Men jag kan inte komma på någon anledning till varför dom INTE skulle låna mig pengar, så jag gissar att det går bra, ja?

NU ÄR JAG GLAD!

Samtal med mig själv:

Varför är jag 'Inte vid datorn'? Jag är ju vid datorn.


Slappedag


Min

Frank är min fisonge (ja onge, inte unge) och nu ska vi sova.

Ett liv med en katt

Skulle fota pjucksen men Frank ska ju alltid ha mest uppmärksamhet...





Men min Tarantino- och Mando Diaohyllningshylla är fin.


Eller, VAR, fin.



Sms till Emma:

Jag hatar killar. Var tvungen att tröstshoppa ett par skor.

Boendebeslut.

På måndag ska jag säga upp min lägenhet. Sen får vi se vart jag hamnar. Kanske på Nygatan, kanske på Floragatan. Fan, det tar emot att kanske behöva flytta hem till föräldrarna, men det vore smartast om jag börjar plugga. MEN JAG VILL INTE. Men. Så många men. Jag tänker, funderar, överväger.

Lägenheten jag tittade på idag var perfekt. Billigare än min nuvarande, större, balkong, öppen spis (dock ej fungerande) och ja. Skit bra. Enda minuset var tvättstugan men sånt kan man leva med.

ÅH VAD JAG HATAR SÅDANA HÄR BESLUT. Trivs här. Får se.

O.O.

Lite snygg ändå...

;)

En inte helt vanlig dag.

Började min dag 06:00 för att duscha och fixa innan jag hade min intervju i Malmö kl nio. Det kändes sjukt bra och på måndag får jag veta om skolan vill ha mig eller inte. HÅLL ERA TUMMAR!

Sedan var det bara att ta sig till jobbet i äcklig hetta och jobba arslet av sig. Och sedan hann jag knappt hem och byta om innan jag mötte Emelie (frisören) för en promenix med hundarna. Som vanligt blev det massa garv och massa skeemande. Säger man så? Gör man kanske inte. Mycket frisörsnack iallafall.

Frank ligger på en hylla och har perfekt uppsikt överallt. Jag kör min vanliga fras för att få honom att komma hit och mysa "Älsklingen. Älskar du mig? Jag älskar dig!" Jag får aldrig nåt svar och han kommer aldrig hit. Han ligger bara där och tittar på Pesetas.

Mitt i alltihopa sitter Seth och Sandy och snackar sex. Seth dör av skam och det hade jag med gjort.



Emelie (posten) ringde mig innan och sa med triumferande röst "Petra du kommer älska mig för resten av livet! Jag har hittat igelkottarna på Kvantum!" Hon trodde sig ha hittat mitt favoritgodis som Videomix (numera Hemmakväll) plockat ur sitt sortiment men det var fel sort. Till slut säger hon "Vill du veta en sak till? Jag är full!" Haha. Micke skulle ut och öla med polare efter jobbet och tydligen följde hon med. Haha, söt är hon.

Så spelas Hello sunshine igen och jag tänker att den låten är verkligen fantastisk.

En dröm om en man.

Jag har en tendens till att drömma väldigt lustiga saker. Inatt var det en himla röra av kärlek, vänskap och huset i Spanien. Det sistnämnda var huset min farmor hade där som vi besökte varje sommar när jag var liten. I drömmen var vi tillbaka, jag och min familj, och det var som jag aldrig lämnat det. I verkligheten tror jag att jag hade stått och gråtit i ett par timmar inna jag hämtat mig, men i drömmen var det helt självklart att jag var där. Som om ingenting hade hänt.

Även väldigt många kompisar var där. Och bekanta. För jag tror det var någon slags fest på gång. Det där är lite luddigt. Men jag minns en människa som var med i drömmen och det är här det riktigt skumma kommer in.

Jag har nämligen även en tendens till att bli väldigt känslig i drömmar och ha kvar dessa känslor i verkliga livet, efter jag vaknat.

Den här människan jag drömde om är en kille som jag egentligen inte känner men som jag träffat ett par gånger för att vi har gemensamma bekanta. I drömmen träffades vi igen och det sa bara KLICK. Han blev dökär i mig och jag blev dökär i honom. Och så skulle vi fnurla ut nåt sätt att kunna vara tillsammans på, för det fanns vänner och ovänner som inte tyckte om det och hujedamej vilka problem det var. Men till slut får vi varandra och allt är perfekt.

Och så vaknar jag för ett par sekunder och hinner tänka att satan vad jag gillar denna killen!


Så somnar jag om och drömmer vidare. Då har på något sätt min bekräftelse i vaket tillstånd fått hans känslor i drömmen att svalna och nu börjar jag lite desperat försöka få tillbaka honom. Och det får jag till slut och allt blir så bra och jag är jättekär.

Och jag fortsätter vara jättekär när jag vaknar.


Så efter någon minut så inser jag att detta ju faktiskt är helt sjukt. Jag kan inte vara kär i en människa jag inte känner bara för jag var kär i honom i en dröm! Och så går det över, men så ligger det ändå där i bakhuvudet och så tänker man "han kanske är nåt o ha" och så sätter man griller i sitt eget huvud. Och så blir det ju skit konstigt.

Någon som kan tyda sånt här?

När ska vi gifta oss då?

Alltså, idag har jag varit duktig. Började min dag 07:00 när alarmet gick av. Gick ner i källaren och slängde in tvätt i maskinerna, sedan drog jag på mig träningskläder och mötte upp Sandra och Emelie för en powerwalk på en timme. Hem igen och tvätta vidare och sedan har jag jobbat 11-19. HURRA FÖR MIG!

Nu är jag så jäkla trött så det blir bädden för mig om en stund.

Ska bara titta lite till på Adam Brody.


LAST NIGHT, I HAD A DREAM


















STÄDTAJM

Nu jäklar i havet ska jag ta tag i mitt vardagsrum! Har varit på stan och inhandlat Mateus till ikväll och sprang även på Julya. Alltid kul att se hur hon ser ut :) haha.

Ösig musik i högtalarna, nu kör vi!

Cut

Älskade älsklingar. Jag vet att ni vill se mig i lugg men jag hoppas ni gillar mig utan, för efter frisörbesöket kom jag hem utan. Det känns jättebra ändå och nu är det en bit på vägen mot ett långt hårsvall!

Dessutom bestämde Emelie (frisören) och jag att vi ska dra till Kingan i morgon och festa! Hon är den enda jag kan dela mitt GOSSIP med (eftersom det var hon som berättade för mig) och det är SÅ jobbigt att jag inte kan berätta något. FETT GOSSIP OM MAN ÄR HÄSSLEHOLMARE IALLAFALL. Extra om man känner vissa människor. Haha ja, jag kan ju egentligen skriva mer, men inte utan att avslöja för mycket. Och jag ska inte avslöja något, jag är bra på hemlisar!

Men ska luska lite snyggt ;)

Nuuu blir det chips och cola i min röda soffa i mitt stökiga vardagsrum. HEJ!

Hej

Åh herre vad min mage är full! Efter en middag med ris, vegescnitzel och sallad har jag nu klämt i mig de två sista lussebullarna i frysen.

Mitt vardagsrum är upp och ner, på riktigt, för jag håller på att flytta om som så ofta. Men jag har stannat mitt i allt för jag orkar inte mer. Hade en paus från jobbet idag på 2½ timmar och satte igång då, då var jag ju pigg. Får väl se när jag blir klar.

I morgon ska jag äntligen klippa mig! Blir nog bara lite finputsning och kaaaaanske lugg igen. Kan inte bestämma mig. Vad tycker ni?

and with this i say good night


Hm...

Nej nu får det vara nog. Har tillräckligt med griller i huvet som det är.

Hej hej, hallå dagboken...

...som Bert brukade säga.

Har varit på extremt dåligt humör idag, och egentligen större delar av helgen (ungefär från att jag skiljdes från Lisa och Jonna i lördags förmiddag) och har därför inte uppdaterat bra eller svarat på några kommentarer.

Började min dag med att gå runt och sura över allt dåligt i mitt liv (det är ju alltid det dåliga man fokuserar på, aldrig det bra) och ni kan ju tänka er vad det gör med ens humör, det blir ju knappast bättre. Fortsatte dagen i ungefär samma stil men sen sprang jag av mig det mesta under brevbärarturen. Och sedan fick mina kära kollegor mig att skratta och må bra igen, och det är ju skönt!

Ikväll hade jag velat se Deportees, Johnossi och Salem Al Fakir i Malmö. Shit vad den stadsfestivalen bjuder på många godbitar! Men jag orkade inte och hade dessutom tvättid. Tröstar mig med att jag såg Salem på Siesta 2007, Johnossi på Siesta 2008 och Deportees på Siesta 2009. ÄLSKAR VI SIESTA ELLER ÄLSKAR VI SIESTA?!

På fredag ska jag nog dit. Då vill jag se John ME, Familjen och Fibes, Oh fibes! Promoe spelar samtidigt som John ME men ni ser ju vad jag skulle valt. Vi får la se hur det blir med det!

Har även fått en inbjudan att spendera lite tid i Yngsjö hos Max. Men vi får väl se hur det blir med den saken, med jobb och festival och allt.

I morgon ska jag iallafall träffa Carro och hjälpa henne med sin au-pair ansökan! Ska bli roligt!

Det här blev ju ett jävla långt inlägg med allt möjligt i. Nu jamar Frank åt fåglarna utanför och jag funderar på att gå och lägga mig. Men jag käkade en lussebulle innan (fynd i frysen) och sockerhalten i den var nog inte låg! Så nu är jag lite hög.

Hej hej!


Såhär nykter var jag under Siesta 2007. Inte konstigt att jag säger att jag missade Tingsek fast jag har ett flertal bilder på honom. FANTASTISKA TINGSEK.


Ja här är han. Magnus Tingsek. Tur min Motorola från 70-talet tar bra bilder.


SIGH AGAIN

Missar Anna Ternheim för att ingen vill följa med.
KUL.

SIGH

Och så plötsligt känns det som att livet slagits i spillror och jag tänker att jag ska inte behöva stå ut med sån här skit igen! Jag är så jäkla trött på det.

Last nights crazynes.

Haha men Gud. Söndagsångest på en lördag. Det är ändå bättre. Skickade sms och ringda samtal, på gott och ont. Kanske får jag som jag vill ändå. Skam den som ger sig!

Vi hade iallafall sjukt roligt igår, bilder kommer upp snart! TACK LISA OCH JONNA! <3

Summer kysser Seth för första gången och nu ska jag bara njuta.
Filmkväll med Henrik ikväll. Nice!

MALMOE

Pierre Zalas kan vara en av mina bästa vänner. Men vi båda kanske inte riktigt vet om det. Men jag älskar dig. Och det är inte bara Mateus som pratar. Det är jag, Petra Backlund, som pratar oxå.

Men just nu är Lisa och Jonna mina vänner. Vi sitter på en balkong i Malmö. Vi har Öresundsbron som utsikt. I våra glas har vi haft daquiris, vin och cider. Och vi trivs! Vi borde egentligen se The Embassy nu, men orkar man inte så orkar man inte.

Så nu är det Spotify som gäller. Infinity 2008 startade nyss och jag borde dansa.

XOXO

ADJÖKEN ADJÖ

Tittar mig i spegeln och tänker för hundrafemtielfte gången:
Nä, nu måste jag klippa mig.

Men med oklippt hår sticker jag till Malmö.
SO LONG BITCHES!


Anna Ternheim one more time



Äntligen en fin själ som vill se fantastiska Ternheim med mig på söndag!
Ja, inte 100% säkrat men hoppet är ju det sista som överger människan.

27 - my lucky number?

Den 27 augusti ska jag ner till Malmö på intervju. Den 27 oktober hoppas jag att jag får komma tillbaka på regelbunden basis. Wish me luck!

O.C.

The O.C.

Kan vara den bästa serien med den bästa
musiken som jag upplevt under mina levnadsår.

Tack Josh Schwartz.


Petra the monkey

Häromdan frågade Micke om jag lagt upp apbilden på Facebook. Efter att jag skrattat klart sa jag att den är cencurerad, så det har jag inte.

Men så tänker jag, äh, jag kan lägga upp den här iallafall. Så ni 30 som läser kan få se.


Det är jag i ett träd på Kingans uteservering. X antal öl i kroppen. Hej svej!

dubbel diss inom 24 timmar

Har så mycket som vill ut men det tar bara stopp. Når inte fingertopparna.

Jag berättar för Maja om mina planer och hon skrattar åt mig. Jag misstänker andnöd hos henne borta i Tormestorp, men så långt hjälper inte msn mig. Jag fnissar lite grann och tycker att jag är bra löjlig. Men ibland får man ta till drastiska åtgärder.

Så som att...

Ja, nu ska vi inte avslöja för mycket.

it's the small things in life

Emelie och Sandra dansar med mig och jag blir lite stolt, även om Sandra slutar efter första skuttet. Jag har lärt Emelie, hon har lärt Sandra. Tillsammans kan vi göra vilken postfest som helst oförglömlig.

Frank har kurat ihop sig vid mina fötter, men ligger ändå och spanar ut genom fönstret. Han är så fin och jag känner att jag gjorde ett bra drag när jag tog med honom hem. Hans vita päls lyser i skymningen och min kärlek är så oändlig.

Så sneglar jag på mobilen som legat tyst och stilla sedan 17:00 och undrar om jag ska tolka din tystnad som att det var du som dissade mig denna gången? Och det känns lite tråkigt.


<3

Fin lunch / fika med Maja och Emma idag. Avskedsfika med Maja som flyttar till Norge vilken dag som... Kul för henne, tråkigt för mig!

VILL HA ETT SVAR NU, MR.


Un long dimanche de fiançailles


Sån är jag

Idag frågade Sandra mig vem det är som är så jävla snygg. Mitt ansikte skiftade snabbt färg till vad som brukar kallas tomatröd. Jag var tvungen att gå hem.

i did what i could. and still... nothing.

Så var det slut för den här gången. Min helg var fantastisk, på flera sätt och vis. Fantastiskt sällskap, fantastiska drycker, fantastisk mat, fantastisk musik, fantastiska vänner. Jag älskar er allihopa, more than words can say. Har varit jätte mjukis idag och gråtit over and over till SATC. (Carrie flyttar till Paris - Emilie flyttar till Paris.)

Today I had a thought... what if I had never met you?


Fan, utan vänner är man ingenting. Vänner och familj.

Och ändå kan jag inte stoppa mig själv från att sitta här och sukta efter en man. Jag undrar om jag inte försöker tillräckligt, och hur mycket ska man egentligen behöva försöka? Jag tänker tillbaka, ler, känner fjärilar i magen. Och jag känner mig skit löjlig. Det känns som att minst hälften bara händer i mitt huvud. Jag förstorar upp och hoppas. Och det är dumt, för jag bygger upp någonting som kanske inte ens finns.

Men någonting har förändrats, någonting har börjat. Vi får se vart det slutar.

it's sunday, i'm in love

FREDAG








LÖRDAG





















Dinner

Puuuuuh. Nu är här fint. Det enda jag har kvar är toaletten och Pesetas bur. Det tar jag i morgon.

Ovanpå min motionsstädning har jag nu lagat mat till i morgon. Köttfärsfyllda paprikor á la GI. En mycket god rätt, iallafall när mamma gör den... Vi får väl se hur min variant blev!

Nu: duschen. Hej!


Svett svett svett

Stannar upp mitt i alltihopa för att blogga och berätta för er hur jävla svettig jag är! Håller på med en riktig storrensning här hemma. Har packat ner jackor och kläder i kartonger för att få plats med allt jag har. Vilket är FÖR MYCKET. Min "skogarderob" är fixad och snygg och snart är hela lägenheten i tipp topp. Men shit vilken hetta! Kan ju inte öppna tvärdrag pga. Frank heller.

Just nu ligger en av mina bokhyllor på golvet. Det är en BILLY från IKEA och jag är så jävla trött på den. Varje gång man ska flytta den trillar baksidan ur sina skenor, eller hur man ska säga. Så dålig design!

Mamma har fyra BILLY-hyllor från forntiden (skämtar inte, dom är från 70-talet) och dom har hållt hur bra som helst och håller fortfarande! Några har varit på vift i Örebro, Henrik har någon, jag har en och mamma har en. Men dessa nya jag köpt, dom suger! Snacka om förändring till det sämre.

Nu försöker jag alltså få fast baksidan igen men det verkar inte gå särskilt bra. ORKAR INTE! Kom och hjälp mig, någon?

Diamonds are forever



Vad det är skönt att ha en bästa vän man kan prata med! Emilie och jag är verkligen en match made in heaven. Vi kompletterar varandra bra. Idag satte vi oss (efter en vild åktur på Axels tivoli) på en stubbe på Tingsbacken och pratade om våra män. Ja, jag om mina imaginära pojkvänner och hon om sin väntande man i Paris.

Hur Hollywoodfilm känns det inte att höra att han sprang efter henne på Champs-Élysée när hon gick förbi? Han satt på en uteservering och åt med en vän, hon gick förbi, han såg henne och - sprang ikapp henne! Han låter som värsta drömmannen och jag är glad för hennes skull! Nu vill jag att samma sak ska hända mig men jag antar att jag får flytta från denna hålan då.

Men inte än, för jag har uppdrag att slutföra först.

Sån makt jag har

Vissa dagar är bra, andra är dåliga. Idag är en bra dag. Är glad, pigg och lite pirrig i magen. Längtar.

Ikväll ska jag träffa Emilie så snart ska jag in i duschen och fräscha till mig. Hon ska pierca örat och jag tänkte käka friterad banan och glass på festivalen som har börjat idag. Fyra dagars fest väntar, men jag ska bara festa två. Jobbar man så jobbar man.

Behöver jag säga hur värdelöst det är att ta sig fram med postbilen i city just nu? Nä, ni fattar nog.

Ps. Ny header?

Snabbis

Frank jagar Pesetas och jag orkar inte resa mig ur soffan.

Ska snart hem till m&p och få kvällsmat (är man bortskämd så är man) och så ska mamma färga min utväxt. Hoppas inte det blir gult. PUSS!

Tired little girl wants to go to sleep...

Wow, vad jag INTE är van att börja jobba tidigt om dagarna. Är supertrött nu och vill egentligen gå och lägga mig, men det känns inte helt okej. Frank ligger under samma filt som jag, längs mina ben, och sover och spinner som ett godståg. Fint.


I morgon efter jobbet ska jag hem till Izza och hälsa på henne och Liv! Inte sett det lilla livet (hehe) sedan dom precis kommit hem från BB och nu är hon sex veckor!


Good night moon

Fan. Så är denna helgen oxå slut. Varför kan man inte få tre lediga dagar istället för två? Två räcker inte! Man behöver hela lördan för att återhämta sig från arbetsveckan och oftast söndan för att återhämta sig från lördan, men som i mitt fall har min söndag gått åt till tvättning och att bränna dvd:er. All work and no play. Life is bullshit.

Okej, jag är bitter idag. Det är en sån dag. Allt är skit och framförallt mitt liv.

Det är med andra ord bäst att gå och lägga sig! Fast jag har fastnat på msn med Joel igen. Har han inget bättre för sig där borta i utlandet? Tydligen inte.

Nej fröken Backlund, tandborstning.

Faces I know

Det blev ingenting handlat på stan idag, bara två cider som jag ställde in i kylen och avnjöt i solen på eftermiddan. Somnade i hammocken hos mamma o pappa oxå. En perfekt dag med andra ord. Slapp och härlig.

Nu har jag varit på Hemmakväll och köpt lite godis (fast dom har plockat bort mina favoriter ur sortimentet! Hur värdelöst?!) som jag ska tugga i mig framför SATC. När man har sina perioder så har man :)

Träffade på Oscar inne på Systemet. Har knappt träffat killen sen gymnasiet, så det va trevligt. Brukar bara bli när vi är fulla och då påminner han mig gärna om pimps & hoes-festen. HAHA! Roligt.


The ho(e)st Julya.

Ner och göra stan

På agendan idag står en sväng på stan, solning hos m&p och sedan middag där. Storhandla ska jag göra med, fast det behövs kanske inte förrän imorn. Får se.

Silvershampo behöver jag köpa nytt iallafall, och det är väl ungefär det enda jag ska tillåta mig själv att köpa. Ingen shopping á la Väla här inte.



Ps. Har haft samma flaska med Matrix Silvershampo i över två år. Det är värt varenda öre med andra ord!

RSS 2.0