blubb blubb

gud vad jag bloggar om ingenting. nu har jag iallafall skrivit klart min uppgift om ett konstverks aura, reproduktion och tradition utifrån walter benjamins essä i boken sätt att se: texter om estetik och film. det var en pärs. nej då, men jag ordbajsade mest. det där med konst är så jävla flummigt och abstrakt. men men, vi får väl se hur det blir. känner mig iallafall något sånär redo för seminariet imorron.

man får tydligen håkan hellströms nya singel med aftonbladet imorron. om det ryktet är sant ska jag köpa mig en tidning. jag vill ju höra hans nya sound!

gokväll

emilie ringde och överraskade mig ikväll. UNDERBART. 40 minuter om allt och inget, precis som det ska vara. tidigt imorron åker hon till milano. jag är avundsjuk. vi pratade om paris. jag vill.

jag har även okej:at allt med anso inför påsken. åh vad jag längtar!

har lite skolarbete att skriva ihop och även om det går på en halvtimme känner jag att jag borde göra det. så tänkte ta mig lite att äta och sen skriva ihop allt. så är jag redo för imorron.

har förresten hämtat mitt paket från lycknis idag. filmen i sverige och studentkokboken hade jag beställt. fick på köpet en pocketbok som heter "så sänkte jag sovjetunionen". den tänker jag läsa. mitt paket från onoff kom oxå så nu kan jag koppla in ipoden till förstärkaren. yeay!


badkar = bra

nu har jag tagit ett långt skönt bad. blandade nytta med nöje och fortsatte läsa i badkaret. lyckades hålla alla papper torra, dessutom.

om en stund ska jag dra till maxi. har två paket att hämta ut + tänkte handla lite mat och frukt, eftersom det är nyttigt som gäller. hårfärg får det oxå bli.

hej

40 minuters promenad i britney-tempo senare sitter jag här igen. har bokat biljett till uppsala inför påsken nu. (där blir jag sen hämtad och får åka bil till gimo och kussarna.) har även läst en hel del inför vårt seminarium imorron. funderar på att ta en morgonpromenad innan skolan. det är ju då man förbränner mest och bäst.

nu ska jag nog laga lite mat.

imorron ska jag ha min onyttighetsdag tror jag... eller lördag... får se.

hello sunshine

NU SKA JAG TA EN PROMENAD I SOLSKENET!

<3

det är väldigt bra att ha en sambo ibland. vi har haft många mysiga filmkvällar på sistone, och ikväll ska vi göra vår supersmarriga pastasås. bacon, purjolök och grädde. MUMMA!

image155

sorry to say

jag har hamnat i någon sorts depression. jag försöker vara alla till lags, utom mig själv. det slutar med att jag hamnar i ett apatiskt tillstånd utan makt eller ork att göra någonting. det är på väg och jag måste stoppa det. problemet är att jag inte vet hur. jag vet inte hur jag ska få nya krafter och orka ta tag i saker. en så futtig sak som att läsa en text till skolan. jag ORKAR bara inte, och jag vet inte varför.

och det får mig att känna mig så jävla dålig.

health

idag är början på en ny livsstil. när jag knappt kommer i byxor jag kom i för några månader sedan behöver jag göra något åt saken. jag får ha en syndardag i veckan, annars är det nyttigt som gäller. bara mitt småätande är en stor bov så no no. syndardagen har jag, för annars kommer jag bara skita i alltihopa. får väl se hur det går.

håll dig på mattan

det är alltid lika intressant att försöka hitta någonting man tappat bort. nyss letade jag efter mitt anteckningsblock. jag hittade det under mattan.

"hon är snygg, synd det inte är du". jag vet. jag hade gärna varit hon.

image153

image154

bakis

vaknade upp och trodde mina inälvor skulle förvandlas till utälvor. jag undslapp tack och lov det ödet. försökte sova och lyckades någotsånär fram till tolv. dagen har varit rätt mycket pest men det är ju självförvållat. en hel del mat har det blivit. har inte orkat uppdatera bloggen förrän nu. det säger väl en del.

jag SKA titta på oscarsgalan inatt.

mm... zZzZz...

VAKNA!

"va inte tillräckligt full"

dra åt helvete

mm-baren

jag måste bara hylla mig själv och min rolighetsfaktor när jag är full. råkade äta av några pommes av okänd kultur inne på mcd. sen drack jag av okänt vatten. det gav mig hicka. slå min rolighetsfaktor om ni kan! OMÖJLIGT! dessutom har jag bara "kalla mig" av vapnet i huvet. gissa om daniél cyklar runt i min skalle. gud. jag blir alltid för full. denna gången på corona och öl. en markus var rolig. slår vad om att hans namn stavas med k. han kändes som en sån. öh. inte för att jag kände på honom. men ni vet.

tss

ja jag är 20 år och feg


movies

idag har jag sorterat mina filmer i bokstavsordning.
det känns jävligt skumt men jag antar att det är vad som är korrekt...

image152


gonatt

när jag på bussen idag för första gången lyssnade på britney spears "nya" album blev jag förvånad över hur fruktansvärt snuskigt det var. "i can feel you deep inside" och allt vad det hette. helt sinnessjukt. jag blev nästan generad där jag satt, för att jag lyssnade på det. jätteskum känsla.

carro och jag har precis tittat på hipp hipp! på riktigt. fniss fniss.

DÖDSTRÖTT. ska sova. kanske är på tiden att jag confessar inför er vem det är som förföljer mina tankar och drömmar snart? höhö. ska tänka på det...

ps. klassfest hos oss för mvk film b:are och DMD:are 7 mars. VÄL BEKOMME.

lost in lost

avsnitt 4 avklarat...
GE MIG MER LOST NU!

storm

det var bra att jag gick på bion, för vi såg en bra film: flicka och hyacinter.
nu ska jag koka makaroner i väntan på nya lost och project runway.

ps. höll på att blåsa bort idag. skulle behållt mohawken, hade varit coolt i blåsten.

äntligen fredag

idag var det sådär svårt att gå upp igen. men vi ska på bio och filmen fanns inte att tanka ner. jag har kollat, för jag planerade nästan att inte orka gå upp. fan, jag måste skärpa mig. men jag kommer ju blåsa iväg när jag går utanför dörren. och vad har man på sig när det är sol, +6 grader och storm? det är ett sådär jobbigt mellanläge. för varmt för vinterjacka, för kallt med vårjacka. fan vad jag vill ha vår, på riktigt. dessutom gick jag o la mig med blött hår så nu har jag mohawk, vilket i och för sig är rätt snyggt men nä.

stylish

jag blir överlycklig när style.com uppdaterar sin sida. det är min absoluta favorit agyness deyn som lockar. idag har jag hittat några läckra bilder. don't you just love her?

image150

image151

adrian grenier

det är något jävligt sexigt över den här mannen. tyvärr syns det inte så bra på bild, men spana in entourage så får ni se. han har även en liten roll i djävulen bär prada.

image149

antm

americas next top model cycle 10 är igång i USA!

image134

självklart tittar jag på det. egentligen tycker jag inte det är speciellt roligt längre men det är någonting som lockar, så download this torrent kommer det klickas på en gång i veckan nu :)

hittills är allison och claire mina favoriter.

dylan var inte där

ÄNTLIGEN EN LEDIG DAG!

filmen igår, i'm not there, är det svårt att sätta fingret på. narrationen var skit skum och man fattade inte riktigt någonting. kändes mer som en konstfilm på något sätt. och inte har jag fått veta något mer om bob dylan nu. jag är inte besviken, för jag hade inga förväntningar, men jag jublar inte heller. nästan det enda sevärda är cate blanchetts rollprestation som dylan. hon var jävligt bra.

hej

än en gång har per robin fått mig att fnissa.

på bussen i morse slog det mig att jag nog börjar gilla olas låt love in stereo, om han framförde på melodifestivalen. det är rätt skrämmande. men jag kan verkligen se mig själv studsa runt och sjunga till den på björket. haha åh, jag fick fram så roliga bilder. gud. men ja, den är rätt catchig.

i skolan hade vi föreläsning om montagefilm, tysk expressionism, neorealism och lite annat som känns rätt luddigt. läste lite kurslitteratur när jag kom hem för att få det att klarna men eftersom allt är på engelska hjälpte det inte så jätte mycket.

nu har jag precis beställt boken filmen i sverige för att komplettera listan över kurslitteratur. den enda boken vi har som är på svenska. finns alla bra filmböcker på engelska eller vad är det frågan om?

ikväll blir det bio, trevligt!

grå morgon

fan vad nära jag var på att inte gå upp idag. jag stängde av väckarklockan, låg kvar och tänkte "snooza eller stänga av och sova vidare?" jag låg och brottades med argument för och emot att gå till skolan. "det är inte obligatoriskt. jag kan lika gärna stanna hemma och läsa kurslitteraturen istället." "men jag känner mig själv, jag kommer sova halva dagen och inte läsa ett dugg." "sant." och så gick jag upp. är jävligt stolt! sitter o äter jordgubb/smultronyoghurt med kellogs active. i glaset brusar c-vitamin. gomorron!


äntligen

maten är nere, rummet är städat, hamstern har ett rent hus, jag har alla avsnitt av project runway klara - innan fashion week alltså. nu ska jag unna mig popcorn, coca cola (min drog!) och avsnitt 3 av lost. imorron blir det bio - i'm not there - med carro, fanny och fannys pojkvän.

intressant tisdag? non.

jag är hungrig som ett djur!

idag har det varit en lång dag i skolan. 2 timmars föreläsning om den svenska filmens guldålder i förmiddags. helt okej men man blir rätt seg efter ett tag. men jag gillar vår lärare, han är för söt. haha. sen vart det dags för lunch och efter det en massa korta stumfilmer följt av en lång. jag och carro orkade inte se klart hela så vi gick till biblioteket och kopierade som tokar istället. över hundra sidor kopierade vi. duktigt tycker jag. (så när jag kom hem tog jag och läste en del, därför har jag inte ätit ännu.) papercutade mig såklart. blödde mycket så fick fråga om plåster. det svider nu :( gick och köpte hamstervadd efter skolan. kom hem halv sex. döööd.

nu ska jag laga mat - hamburgare!

TIPS

WICKER PARK, se den! jag är kär i josh hartnett men det är ju ingen nyhet.

död åt tvättid

nu är den där jävla tvättiden slut och tre timmar av kvällen har bara runnit iväg. är så gott som klar med min skriftliga uppgift nu, har bara ett par citat till att luska ut. (vi måste referera till minst fyra olika stycken i två olika böcker, 400 respektive 800 sidor). fan vad jag hatar att tvätta lakan. när det inte är lakan i form av tusenlappar, men o andra sidan sysslar jag inte med pengatvätt så det är ju ingen chans. risk. nåt. tyst! nu ska vi titta på film. wicker park.

varning: fjortisaktigt inlägg

jag såg en gammal bekant igår. jag ville verkligen gå fram och säga "hej, minns du mig? vi hånglade igenom ett staket en gång." det hade varit så jävla roligt. men han satt allvarlig i sin militäruniform och såg allvarlig ut. ööh. bra meningsuppbyggnad. stort ordförråd. hursomhelst. undrar hur han hade reagerat. "ja visst minns jag det. du hånglade med min kompis oxå. din lättfotade slyna." hahaha. åh herregud. jävla grejor man hittat på en gång i tiden, när man var ung och dum.

izza och jag pratade om det där i lördags. alla dumma grejer man gjort. det var väldigt nostalgiskt och roligt och när vi tittade på alla våra foto gjorde det lite ont, för jag saknar rätt många av dom där fina killarna vi brukade festa med.

mitt absoluta favoritcitat från vårt festande är följande:
johan bonin går fram till johan westdahl som håller en petflaska och säger "jag får smaka, vi heter ju samma sak". izza utbrister "heter du oxå westdahl?!"
det är en sån grej man måste uppleva. men jag älskar det!

en annan rolig grej är när izza och jag skulle dela blod (bara det att vi fått för oss o göra det...) och hon stack sig med nålen på en pin i handleden och pierre och crille blev så rädda att de hoppade in i en buske! haha, love it!

det var i kulparken det hände, jag säger bara det.

en annan jävligt skicklig grej jag lyckats med är att cykla asfull, mitt i natten på en kolsvart cykelväg och samtidigt hångla med en kille som sprang bredvid. hur fan lyckas man med det? jag är rätt stolt. kanske inte över val av kille men att jag lyckades. jag klarar knappt att cykla på den cykelvägen i dagsljus och nyktert tillstånd. skillat.

baby!

"hej jag heter isabella och ringer från the studio i stockholm"
"HEJ ISABELLA!!"

isabella andersson hade tråkigt på jobbet och bestämde sig för att ringa mig. söto! en väldigt trevlig överraskning. made my day, for sure <3

blogg + eller - ?

första dagen i örebro för ungefär hundrafemtioelfte gången. ämnet blogg flyger runt i mina tankar denna morgon. ska man verkligen ha en blogg? emilie och jag diskuterade bloggen i lördags. hon kan läsa min och uppdateras om mitt liv när hon vill, medan jag inte kan läsa om henne, eftersom hon lagt ner sin (grr). men o andra sidan, är det verkligen via bloggen man vill läsa personers livsavgörande beslut? speciellt dom som står en nära? i don't think so. men ja, återigen har det hänt mig, som ett knytnävsslag rakt i magen.

gomorron.

sunday bloody sunday

igår fyllde mitt körkort 1 månad. grattis.

nu måste jag packa, för om två timmar drar jag härifrån igen. jag är verkligen inte sugen på fyra timmars tågresa (med ett byte. hade varit en grej om man suttit stilla hela tiden). har en del att skriva, så jag har i och för sig o göra.

är väl uppe i örebro vid tio igen (om allt går väl. ett x2000 har ju spårat ur mellan katrineholm och norrköping så tågen krånglar ju as usual). kommer stupa i säng, är dödstrött.

massa planerande hela tiden hjälper inte min stressade kropp.

fotosession i turning torso

haha, gud så fel man kan ha. the studio-upplevelsen slog det mesta och hem kom jag med 22 bilder, jag som inte tänkt lägga pengar på någon. "sånt trams". men dom blev snygga, och egentligen är det billigt, och när i mitt liv skulle jag gjort det här igen? nej, jag är nöjd, fast jag blundar för fakturan som ligger och svider i plånboken.

image123

image124

image125

image126

image127

image128

image129

image133

image130

image131

image132

kylig men solig lördagsmorgon!

hallå hallå. ännu en fin dag framför mig. aahhh är skåne inte härligt? dock visar termometern -7,4 grader. om en timme drar jag till malmö ("vi drar till malmö, vi drar till malmöööö" á la timbuktu) för att få en sminkning och fotografering gjord i turning torso. jag kan redan nu berätta att jag inte tänker köpa några bilder för dom är icke-humant dyra. speciellt med min lilla studentkassa. men jag ska försöka få med mig pappas digitalkamera och ta bilder själv. om inte annat så kan ju emilie och jag leka proffssession efteråt när vi har fått upp lågan!

har sovit dåligt inatt igen. hade man kunnat plocka ur hjärnan när det är dags att sova hade det varit perfekt, men nänä, det går ju emot alla kroppens naturlagar.

nu vill jag ha frukost!

"maybe i'm just a girl, interrupted"

äntligen har jag fått mamma att se en av mina absoluta favoritfilmer: girl, interrupted. hon gillade den, och lyckades hålla sig vaken. bra mamma!

image122

nu ska jag sova för imorron är det en tidig dag. 09:42 ska jag ta tåget till malmö.

GONATT!

ännu ett attentat mot manhattans befolkning

image121

jag håller på att samla ihop mina tankar kring fredagskvällens huvudattraktion: cloverfield. jag trängde mig på henrik med vänner när dom bestämde sig för att gå på bio. (nej, jag blev faktiskt medbjuden.) ett gäng killar med tidsoptimism gav oss 6 minuters marginal i kristianstad innan filmen började. tur vi redan betalt och kunde hämta ut biljetterna i biomaten. smart påfund!

för er som inte vet blir manhattan i cloverfield än en gång attackerat utav ett okänt monster. hela filmen är filmad med handkamera, som en slags dokumentation. tänk blair witch project. det är skakigt och man blir nästan åksjuk emellanåt men det blir mer spännande såhär. en ny idé som funkade bra. i början bekantar vi oss med karaktärerna genom en hejdåfest för en av huvudrollerna. "du skulle nog lämnat stan tidigare", säger hud, han som filmar efter en oljetank exploderat och ett monster börjat vandra på ön. snart kommer frihetsgudinnans huvud flygande.

det funkar igenom hela filmen. hud, kommer med jävligt sköna kommentarer mitt i all panik. såklart ryms kärlek i kaoset. vi får egentligen inga svar, men det är väl både på gott och ont. dom hade iallafall en jävligt bra kamera. med över sju timmars batteritid, och bandtid, lampa, nightvision OCH kraften att överleva en explosion.

bäst var när två personer lämnade salongen efter tio minuter. "vad dåligt filmat det är!" hörde jag dom muttra flera gånger innan dom till slut gick. herregud. vi skrattade.

mcdreamy

haha, en underbart söt 21-årig patrick dempsey i töntformat hittar vi i can't buy me love från 1987. handlingen lät väl lite sådär när jag läste på baksidan men jag var bara tvungen att se hur sexige mcdreamy förde sig som ung. och filmen var inte heller kanon, men den var rolig att se.

att patrick nu är 42 år när han spelar i grey's anatomy gör inte så mycket, jag gillar honom ändå.

image120

agyness

image119

snällt

det är ju roligt att prata med pappa. här blottar jag min själ och så hör jag "ja tjena det är affe" och så pratar han i telefon helt plötsligt. tack pappa, tack.

brum brum

för första gången har jag nu suttit i en bil alldeles ensam och kört runt. FY FAN VAD HÄRLIGT! att köra automatväxlat var dessutom hundra gånger lättare, och fast än c5:an är gigantisk så gillade jag det. det känns som jag kan erövra världen just nu.

imorgon är det malmö och the studio som gäller. gratis sminkning och fotografering står på schemat. dock blir det bara jag och emilie, för både izza och emma är sjuka :( tråkigt. men samtidigt - roligt med kvalitetstid ensam med emilie!

funderar på att lägga mig i soffan och titta igenom lite filmer. har tre stycken här hemma som jag aldrig sett, och igår lånade jag på smällen av izza för det var hundra år sen jag såg den. nästan.

ja, soffa.


såhär en torsdagskväll

nu är det bara några futta minuter kvar av alla jävlars dag. fast jag har haft en väldigt bra dag, men bara tanken och stressen att vara singel är rätt jobbig. fast jag trivs rätt bra. oftast. ibland.

min pappas kärleksfulla gest till mamma var följande:
jag hör rasslande med folie från kylskåpet. "aha, pappa är sugen på en pannkaka iallafall", tänkte jag. jag ser hur han tar en pannkaka, delar den på mitten, går fram till mamma och säger "glad alla hjärtans dag!" och ger henne en kall, halv pannkaka i handen. romantikens mästare!

efter 40 minuters shopping på coop kom izza och jag ut med alldeles för mycket filmer. ciderhusreglerna (äntligen!), edges of the lord och wicker park hängde med mig hem. vi tittade på ciderhusreglerna och jag valde popcorn som tilltugg istället för chips. det kändes bra.

jag fick även höra världens bästa förklaring av izza till varför hon inte kan äta kattmat, fast än hon vill. "jag är vegetarian". det var sanslöst roligt. likaså när hon trampade på klädrollern. fy fan. det kom nästan i brallan av den där skrattattacken.

pancakes

efter en timmes pannkaksgräddande kunde izza och jag äntligen hugga in på dom små godingarna. synd att man tröttnar och blir mätt så fort bara. men i kylen finns massor nu så när jag blir sugen är det bara att plocka :)

nu är jag skit trött och ska powernapa innan jag ska laga mat till familjen. roligt att få den uppgiften när jag är hemma på besök, men visst, det kan jag väl bjuda på.

jävla ointressant inlägg.

jag är lite småkär i björn gustavsson

nu har jag äntligen snokat reda på dikten björn gustavsson läste i melodifestivalen i lördags. den är rolig och söt. precis som han själv.

Vad är kärlek?
När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,
när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nått man can't deny,
when the eagles fly over montain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla,
min pappa är rik vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon, tittar bak med huvet och ut,
då ser man galen ut.
Det hör egentligen inte hit att höra,
det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin
en sommarnatt lång
och vi satt på en parkbänk,
jag va kär, hon drack rom.
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten,
våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur det går.
Vad är fegt,
vad är mod,
what is love?
Baby dont hurt me, dont hurt me no more.
Från en afton som doftar lite YMCA,
tack Göteborg, ni är kärlek för mig!


hello sunshine

solig höstpromenad med euro är precis avklarad. det är isigt i luften men solen skiner så det är riktigt härligt! funderar på att gå upp till stan, behöver nya strumpbyxor, men jag har en del att ta tag i här så...

izza kommer hit klockan två, då ska vi ha pannkakslunch. gott!

jag är svintrött. jag vet inte hur många gånger jag rullat in i väggen inatt. det är alltid så de första nätterna här i hässleholm. i örebro har jag inte sängen vid någon vägg, plus att den är mycket bredare, så jag antar att jag fortfarande tror att jag har utbredningsmöjligheter när jag är här. annars har jag sovit gott.

uppackning nästa.

i hässleholm

för ca 2½ timmar sen anlände jag och pesetas till hässleholm. det var fyra sega timmar mellan örebro och hässleholm men äntligen fick jag krama mamma igen! väl hemma levde pesetas loppan i sin nya bur han ska ha här. euro tittade på. jag älskar dom.

sen åkte izza och jag till mcdonalds för att inta ett kvällsmål. det blev ett långt och flummigt besök då vi båda var trötta till tänderna. uggashaka. jag fick köra hem sen. det är första gången jag kör lagligt. själv. med mitt körkort! UNDERBART! det gick bra fast det var en ny bil. o andra sidan var det inte en kotte ute så jag kunde ju inte göra så stor skada. men det gick galant trots att jag inte kört på en månad.

nu ska jag sova, det behövs verkligen! pesetas kanske kan vara i mitt rum inatt, för han verkar ovanligt lugn. han sitter mest på sin lilla platå och ser kunglig ut. han är nog en kungshamster egentligen. typ som kungsgran fast mindre. och med päls istället för barr. och ja, listan kan göras lång.

jag har förresten bitit mig i läppen, tre gånger, på samma ställe. plus bänt mig när jag åt paj på mcdonalds, fast jag vet att jag inte gillar pajen egentligen.

hå hå ja ja. gonatt!

vissa människor faller man för direkt

han var inte uppseendeväckande på något sätt och inte alls sådär uppenbart snygg, men någonting i hans blick fick mig att vilja fnissa som en liten förälskad flicka när han tittade på mig. jag pratar om en man som klev på bussen från stan idag. eftersom jag inte är mycket för att stirra försökte jag titta bort, men min blick fångade hela tiden upp hans. det var inte så att han stirrade på mig men ögonkontakten fanns där. jävlar vilka ögon han hade. det var som att han såg rakt in i min själ. dom var jävligt fina. och han var nog inte ens snygg egentligen men på något sätt var han rätt sexig. skumt.

ja bara det gör ju det här till en bra dag. även faktumet att solen skiner är ju underbart! dock är det riktigt kyligt ute, men det är friskt och skönt. snart ska jag packa färdigt min väska för ikväll åker jag hem till min kära familj och min underbara vovve som jag inte träffat på fyra veckor!

först blir det lite käk och slapp framför teven. fick hem the notebook, alice i underlandet, sideways och djävulen bär prada idag. bara det att jag beställde the notebook dagen efter jag sett den säger väl en hel del om vad jag tyckte om den. jag föll direkt. alice i underlandet är en favorit sen barnsben och ett måste. sideways gillade jag inte sådär med en gång, men den berörde mig så jävla mycket att jag nästan blev rädd. så den är ett måste. den är en dubbeldvd tillsammans med djävulen bär prada, som jag egentligen inte gillade, men vill se igen för att förhoppningsvis uppskatta den.

vi hade förresten föreläsning idag, den var bra.

och jag skrattar fortfarande åt eriks snedsteg under redovisningen igår när han skulle säga "en snubbe med kniv" men bara kom så lång som till "en knubbe" innan han och alla andra skrattade. knubbe. fan vad roligt det var. haha.

-

alltid är det något.

hässleholm imorron!

redovisningen gick alldeles utmärkt idag. i och för sig hade jag inte så mycket att säga, men ja, det gick bra. fast jag hade lite problem att säga "karaktäristiskt" men det är bara att skratta bort så :)

i eftermiddags tittade vi på sunset boulevard. det är inte bra med ett tre timmar långt seminarie innan man ska titta på film, resultatet är sömn. jag försökte verkligen men ett par minuter slöt jag mina ögon allt för mycket. men filmen var bra, faktiskt.

min kväll ska jag ägna åt packning, jag åker ju hem till hålan imorron :) ser inte fram emot tågresan, men att komma hem är alltid skönt. en liten hamster får jag bära på oxå men det ska nog inte vara några problem. hoppas jag bokade djurkupé... japp, det gjorde jag. och fönsterplats har jag fått med, skönt.

fan vad jag ska köra bil i helgen.

jag har ett nytt projekt i åtankte oxå. ett litet mini-me-album över alla olika frisyrer och färger jag haft under åren som gått. ska bli spännande att se resultatet sen :) gör det mycket för min skull, har alltid funderat på det, men även för några i klassen som inte kan tänka sig mig i långt hår. så ja, det ska bli intressant. när jag har tid till det är ju en annan femma. nedan kan ni få ett smakprov på min längd sommaren 2006:

image118

080211

okej, uppdateringen om filmerna kommer en annan gång. kan endast säga att jag förälskade mig i the notebook. nu är jag grymt sugen på choklad, det bara kom över mig helt plötsligt.

imorron har vi seminarie och redovisning så jag antar att det är dags för en må-illa-dag igen.

måndag

gomorron! ska snart kila iväg till bussen för att åka hem till caroline i klassen. det är grupparbete än en gång. ikväll tänkte jag berätta om mina tankar kring i am legend och the notebook som jag och carro såg igår!

tja

slöande och tvättande och snart blir det hårfärgning.
underhållningen ikväll blir i am legend tillsammans med carro!

skum statistik

image116

ja, som ni ser är min blogg inte den mest populära, men sen är jag inte ute efter att ta över bloggsverige heller, så jag gråter inga tårar. jag skriver mest för min egen skull ändå.

men att ha 111 sidvisningar på en dag är ju bara jätteskumt. vem ligger bakom detta? (och berget till vänster visar 93 sidvisningar) när man då har ca 10 unika besökare börjar man undra...

söndag, döndag, döddag.

kvällen hos fanny igår var toppen! massa snack hit och dit om klassen, killar och sånt där som bara tjejer kan prata om och skratta åt. 20:00 riktigade vi uppmärksamheten mot tv:n och melodifestivalen. inget bidrag var bra. balladen som den unga killen sjöng var fin men absolut inte melodifestivalsmaterial. löjligt startfält. men att amy diamond gick vidare var helt rätt, det förtjänar hon. christer sjögren däremot ska vi inte ens tala om.

vi försökte sedan att titta på grabben i graven brevid men det gick inte så bra för vi hade massa mer att skvallra om. sedan gick vi igenom kändisutgåvan av TP och jag fick dom svåraste frågorna hela tiden. vissa var verkligen "WHAT?" men ja, det var roligt :)

när klockan närmade sig 1 tog jag och carro bussen till stan och när jag kom hem slocknade jag rätt fort.

något jag lärt mig inatt är att man alltid ska stänga av mobilen på helgen, när folk är ute och festar. att få ett fyllesamtal mitt i natten av en kille som undrar ifall jag vill ha sex med honom på riktigt eller ifall jag bara dummat mig med honom känns så jävla äckligt. det är klart jag bara dummar mig. om du så vore den sista människan på jorden och jag skulle dö om jag inte hade sex med dig är svaret nej. (att dö vore bättre än att spendera resten av livet med dig). så du kan lägga ner nu.

något positivt är däremot björn gustavsson, som kommer följa med i mitt sinne idag.

helg

idag har varit en minst sagt opruduktiv dag. tog lång tid på mig att vakna, närmare 3 timmar. satt och slöade framför datorn och knaprade i mig ett par mackor. när jag till slut tog tag i mitt liv och duschade var klockan efter två. efter det tog carro och jag en promenad till maxi. jag köpte hårfärg, så där har ni min sysselsättning för morgondagen - hårfärgning. köpte även filmen the beach så den ska jag titta på imorron :) dessutom har vi tvättid, alltid lika roligt... massvis med näsdukar följde med hem från maxi oxå. "han var ju söt" satt i kassan och hade världens fulaste frisyr, vi borde rakat av honom håret.

nu har jag precis lagat mat och diskat. känns bra. om ca en timme ska jag hem till fanny för lite melodifestivalsmys. som jag nämnt i tidigare inlägg, inte min favoritsysselsättning, men slår vad om att jag tittat på det även om jag varit hemma så... haha.

nu ska jag telepatera tankar till min mamma att hon ska ringa mig.

OC

image110

jag tror det snart är dags för mig att inta en ny dos utav OC.

i, robot

i, robot har precis filtrerats in i mitt sinne. en gammal hederlig vhs tog mig och carro på en resa till framtiden och robotar med onda avsikter. jag har inte varit ett dugg intresserad av att se filmen tidigare men jag är glad att jag såg den, för den var bra. och jag borde ha koll, jag studerar film, men jag trodde faktiskt att i am legend skulle ha någonting med i, robot att göra, att det var någon slags uppföljare, men se där så fel man kan ha. (har inte läst någonting om det förut, antog det bara.)

will smith är ju rätt trevlig att titta på.

nu blir det sängen och förhoppningsvis en tillfriskande natt, är trött på det där med förkylning nu. gonatt!

080208

det blir en lugn kväll med let's dance och chips.
imorron ska jag hem till fanny och titta på
melodifestivalen :) jag som inte alls gillar det
egentligen utan snarare hatar det. men vänner
är det alltid trevligt att träffa så varför inte :)

redan fredag!

hjälp vad fort veckan har gått! men inte mig emot, en helg väntar och efter ett smärtsamt seminarium på tisdag är jag så gott som ledig och kan åka hem till hässleholm, så det är ju bara positiv att tiden går fort :)

idag ska vi ha filmvisning på bio roxy i stan, sedan tänkte jag ta en sväng inom h&m och se om dom har kvar några fashion against aids-tröjor. har spanat in några produkter på the body shop oxå med det får vänta till nästa månad tror jag...

igår skulle jag vara snäll och städa pesetas bur. satte ner honom i hans lilla resebur sålänge och vad tror ni han gör? KISSAR! jag är snäll och städar åt honom och som tack kissar han ner den rena buren! städning x2 fick det därför bli. ROLIGT. tack gud. att jag dessutom nyser var femte minut gör inte saken bättre.

filmnörd ja.

dessutom vill jag tillägga såhär en torsdagskväll att jag sitter och jobbar på en tio-i-topp-lista över mina favoritfilmer. det kommer nog ta sin lilla tid, dock. det är ofta så att när man inte sett en film på länge glömmer man bort hur otroligt bra den är. men jag jobbar på det.

tror förresten jag sett garden state för många gånger för min skiva har fått repor. tråkigt!

hej mor

sms till mamma: Jag känner mig som en övergiven kattunge som blivit dränkt och kastad i en snöhög och nu kan jag inte komma upp.
mammas svar: Betyder det att jag ska ringa?

behöver jag säga att jag älskar min mamma?

when you love something

You gotta hear this one song, it'll change your life I swear.

jag älskar verkligen garden state, och kärleken blir starkare och starkare för varje gång jag ser den. jag känner bara att wow, jag är ju precis som sam (natalie portmans rollfigur) iallafall ibland. hela storyn och sättet den berättas på är fantastiskt. första gången jag såg den var jag inte alls imponerad men det var ändå någonting där som jag fastnade för, och den växer som sagt var gång jag ser den. love it. musiken är dessutom underbar och speciellt new slang med the shins, och such great hights med iron & wine, briljant! men ja, all musik. soundtracket är nog det mest spelade albumet i min iPod.

har du inte sett den? se den. har du redan sett den? se den igen.

image109

INTO THE WILD

ibland är oprah ett bra tidsfördriv och i förmiddags hade hon sean penn som gäst. jag blev introducerad för hans senaste (?) film (som han regisserat) into the wild (med emile hirsch i huvudrollen). filmen är en sann historia och handlar om en kille, chris, som efter collage bestämmer sig för att byta identitet, göra sig av med alla tillhörigheter och ge sig ut i världen, utan att säga någonting till familjen. vi får följa hans otroliga resa genom öken och snöstorm och även fast slutet är väl känt (då en bok med samma titel och historia finns) så tänker jag inte skriva det här. men filmen är helt underbar. fotot är skit snyggt och emile är genialisk. bara det att han gick ner 19 kg under inspelningen tyder på att han verkligen tagit sig an allt som chris gjorde på riktigt. jag säger bara: SE DEN.

image108

nej jag vet inte

I don't want you to date other people. It may not be enough for you, but I'm trying here so I don't want you to date anybody but me. That's it. Except, I'm scared as hell to want you, but here I am, wanting you anyway. And fear eans I have something to lose, right? And I don't want to lose you.

i think i'm gonna barf

idag hade vi seminarie där alla skulle redovisa sina öppningssekvenser. och hur många gånger jag än står och pratar inför folk så blir det aldrig bättre. idag kände jag mig lugn och jättesäker på vad jag skulle säga, men ändå, så fort jag öppnade munnen, kom nervositeten som ett bombnedslag. jag hatar det. och om en vecka ska jag på det igen. det är bara att andas och hoppas på det bästa.

dessutom mådde jag skit illa flera timmar i morse. inte pga. redovisningen dock men något var det. inte roligt att åka buss i 45 minuter då...

heroes säsong 2 kollade jag igenom igår. trodde det var fler avsnitt men icke sa nicke. nu längtar jag till säsong 3, för fy fan vad bra 2:an var!

lagat god laxgrejs idag. laxfilé, grädde och hackade tomater - that's it. till det har man bandspaghetti. hur gott som helst. kvällssnacks blir tomat, gurka och feta. gott? MHMM!

nu ska jag återgå till wallace & gromit och varulvskaninens förbannelse.

ps. idag har jag äntligen fått studiemedlet! 9200 blev dock snabbt 2500 pga att jag vart tvungen o låna till hyra och dylikt innan. men ja, det är inte fy skam.

hjältarna

en ledig dag har resulterat i massa läsande i film art och även catch up av heroes. är mitt i säsong 2 och det blir bara bättre och bättre. var rätt trött på det i slutet av säsong 1 men tvungen att ge det en chans till. tur! dessutom blir jag mer och mer kär i milo ventimiglia för varje avsnitt. BABE!

image107

don't you just love tv?

någon mer än jag som fastnat för miami ink? ett program om en tatuerarstudio i miami. man får följa de som jobbar där och för varje avsnitt lär man känna de lite mer. varje kund har en historia bakom sin tatuering. riktigt intressant, häftigt och bra program :)

image106

visas på 6:an klockan 19:00, på söndagar.

jag gillar er ändå

jag upphör inte att förvånas över mando diaos konstiga musikvideor. nu har jag precis sett videon till never seen the light of day (som dom oxå spelade på rockbjörnen). jag är inte ett mtv-fan så jag är inte jätte haj på musikvideos, men ja, mando diaos... dom blir konstigare och konstigare och allt jag vill är att se mer utav de snygga männen. men allt jag får är texter, kvinnor, gamla militärbilder, och ja, arkiverat skumt material, känns det som. mer gustaf och björn tack.

mys!

let's dance, grapefruktsfrukost och pesetas.

TIPS!

bänka er i soffan 21:00 ikväll, för på kanal 5 visas minority report. peter stormare och "små grodorna" gör det hela ännu bättre. se den.

image105

what a great night!

utgången igår blev perfekt! även om jag var en tidsoptimist och stressade för att hinna med bussen så blev allting kanon. förfest hos en tjej vid namn therese. massa roliga lekar och ett gott skratt. "chip/chipong" var roligast :) vi fick alla oxå väldigt fina smeknamn när vi lekte en annan lek.
efter många om och men bestämde vi oss för att åka till kåren. har aldrig varit där förr så det såg jag fram emot. det var riktigt roligt faktiskt. jag o carro shottade och sen dansade vi mest hela tiden. ett band spelade, bland annat filmmusik, eftersom temat för kvällen var filmkändisar. (nollning). han som spelade gitarr liknade killen i coca cola reklamen - "whip cream or chocolate sauce" - ni vet? snygg iallafall.
tiden gick väldigt fort eftersom vi kom rätt sent, men det är bra, för då hinner man inte tröttna. riktigt roligt hade vi :) och jag kom hem utan att bli rånad, våldtagen eller mördad, och det är ju alltid positivt.

idag har jag varit död. tänkte gå till centrum och ta ut pengar men det vräker ner snö, så det är inte så roligt. tänkte nämligen beställa hem pizza, men dom tar ju inte kort dom där pizzabuden :P men ja, vi får väl se hur jag gör...


fredag

nu har jag ätit middag och börjat sminka mig så smått. ikväll blir det utgång och förhoppningsvis en massa dans. lite vin och trevliga vänner. har nyss tittat på något program på tv om kändisar och plastikoperationer, vilket påminde mig om nip/tuck. jag hade ju tankat första säsongen och såg verkligen fram emot det. men, helt utan förvarning - det var dubbat på spanska. ROLIGT. verkligen. så det har inte blivit något än.

trevlig kväll.

wino

we only said goodbye with words
I died a hundred times
you go back to her
and I go back to us

1 februari

det var längesen jag hittade några bra egenskaper hos dig, men såhär trodde jag aldrig att jag kunde känna.

RSS 2.0